Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

Premjeras: apmaudu, kad pagrindinis derybų klausimas – V.Pranckiečio likimas

„Keista girdėti, kad penktadienį planuojama pasirašyti koalicinė sutartis gali nustoti galioti jau antradienį, jei nebus pakeistas Seimo pirmininkas. Apmaudu, kad pagrindiniu derybų kausimu tampa šis“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis, reaguodamas į trečiadienį vykusio „socialdarbiečių“ prezidiumo posėdžio rezultatus.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot S.Skvernelio, susitarimai dėl koalicijos turi būti grįsti bendromis vertybėmis ir darbais Lietuvos žmonių labui, o ne priklausyti nuo vieno posto.

„Esu įsitikinęs, kad Lietuvos žmonėms daug labiau rūpi socialinės atskirties mažinimas, vaiko pinigai, didesnės pensijos senjorams, didesnės dirbančiųjų pajamos ir kiti esminiai pokyčiai valstybėje, kurie yra pradėti. Turime susitelkti į jų įgyvendinimą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas ministras pirmininkas.

Užteks kalbėti ultimatumais, teigia jis.

Nėra prasmės pasirašinėti koalicinės sutarties su išlygomis.

„Nėra prasmės pasirašinėti koalicinės sutarties su išlygomis. Ar Seimas slaptu balsavimu išreikštų nepasitikėjimą Seimo pirmininku, šiuo metu negali atsakyti niekas. Kiekvieno Seimo nario mandatas yra laisvas ir tai jo apsisprendimo klausimas.

Galiu tik pakartoti, kad dėl darbo Seimo pirmininkui niekas priekaištų nereiškia, tą viešai yra pasakę daugumos frakcijų Seime atstovai“, – dėsto S.Skvernelis.

„Koalicija turi dirbti kartu siekdama bendrų tikslų. Taip Vyriausybė veikė nuo 2016 metų pabaigos. Tik taip galima pasiekti gerų rezultatų. Šiandien turime sau atsakyti, ar valdančiosios koalicijos dalyviai pasiruošę dalinti atsakomybę ir dirbti būtent taip“, – teigia premjeras.

Pasak jo, koalicijos stabilumą nulems ne partijų pirmininkų parašai ant sutarties.

„Žymiai svarbiau, kiek iš tiesų koaliciją ir jos sprendimus rems kiekvienas joje dalyvaujančių frakcijų narys. Kiek bus tarpusavio pasitikėjimo. Kaip ją vertins Lietuvos žmonės. Todėl kviečiu visas atsakingas politines jėgas pamiršti asmeniškumus, vidinius konfliktus, kurių yra visose frakcijose – ir sutarti kartu dirbti Tėvynės labui“, – prezidento rinkimų kampanijos šūkiu pasisakymą užbaigia S.Skvernelis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Trečiadienį į posėdį rinkęsi „socialdarbiečiai“ ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sutarė, kad penktadienį keturios partijos pasirašys koalicinę sutartį. Pagal ją, Seimo pirmininko postas teks „socialdarbiečiams“.

Antradienį į Seimą atkeliaus projektas, kuriuo dabartinį Seimo vadovą V.Pranckietį bus siūloma atstatydinti. Jei to padaryti nepavyks, koalicinės sutarties galiojimas nutrūks.

Galimi koalicijos partneriai reiškia viltį, kad iki to laiko V.Pranckietis pats pasitrauks iš pareigų, nors jis, bent kaip skelbta anksčiau, to daryti neketina.

Penktadienį buriamą naują koaliciją sudarys „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Partijos pasirašys susitarimą dėl pokyčių Vyriausybės programos įgyvendinimo plane bei atsakomybių pasidalijimo ministrų kabinete ir Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius