-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 21 /10:21

Premjeras: karantinas bus tęsiamas iki gegužės 11 dienos, bet gali būti leista veikti lauko kavinėms, muziejams, teikti grožio paslaugas

Vyriausybė karantiną planuoja pratęsti iki gegužės 11 dienos, bet bus švelninamos jo sąlygos, sako premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vyriausybės posėdy bus svarstomas klausimas, yra siūlymas pratęsti iki gegužės 11 dienos, tam pačiam posėdy bus priimti sprendimai dėl kitų veiklos sričių atlaisvinimo, tai bus susiję su tolesne paslaugų, verslo plėtra, kaip pavyzdys – lauko kavinės, tam tikros grožio paslaugos“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, bus svarstoma galimybė atnaujinti planinių sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, leidžiama vesti treniruotes gryname ore.

„Taip pat trečiadienį sveikatos apsaugos ministras pristatys planą, kaip bus atnaujintos planinės paslaugos gydymo įstaigose, atsiras galimybės tam tikrų sporto rūšių neprofesionalioms treniruotėms lauke, taip pat bus priimti sprendimai dėl muziejų ir bibliotekų lankymo“, – sakė S.Skvernelis.

Premjeras taip pat patvirtino, kad dar gegužės mėnesį bus svarstoma apie vaikų darželių darbo atnaujinimą, tačiau tikriausiai bus reikalinga tam tikra diferenciacija: į ugdymo įstaigas gali būti priimami ne visi vaikai, taip pat negalėtų dirbti rizikos grupei priklausantys darbuotojai

„Tai jau yra trečias klausimas (etapas), laukiame medikų, ekspertų grupės prie Vyriausybės rekomendacijų ir priimsim sprendimus, greičiausiai tai irgi bus gegužės mėnesio sprendimai ir, tikėtina, bus tam tikra diferenciacija“, – sakė premjeras.

„Pagal mūsų turimus duomenis, kas penktas darželio darbuotojas patenka į rizikos grupę, vadinasi, net ir atlaisvinus tam tikrą veiklą, dalis personalo negalės būti, lygiai taip pat bus stengiamasi reglamentuoti patekimą vaikų, kurie galbūt gyvena su rizikos grupės asmenimis, kad sumažintume riziką“, – teigė S.Skvernelis.

„Mūsų pagrindinis galvos skausmas dėl darželio ir ugdymo įstaigų, kaip saugiu būdu kuo greičiau grįžti į normalų režimą“, – pridūrė premjeras.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas: sustabdyta visų ugdymo įstaigų veikla, užsidarė dauguma prekybos vietų, išskyrus maisto produktų parduotuves ir vaistines.

Karantino sąlygos praėjusią savaitę jau buvo atlaisvintos – Vyriausybė leido dirbti ne maisto parduotuvėms, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko.

Ministrų kabinetas svarsto, kad antruoju etapu galėtų būti leidžiama veikti įmonėms, kur žmonių kontaktas būtų ilgesnis. Tai galėtų būti bibliotekos, muziejai, sveikatos įstaigos, atliekančios planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, taip pat kirpyklos, kosmetologijos kabinetai. Svarstoma leisti ir lauko kavinių, restoranų veiklą, kai kuriuos specializuotus mokymus, pavyzdžiui, vairavimo ar aviacijos, prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veiklą ribojant įėjimą.

Trečiuoju etapu planuojama atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas. Ketvirtuoju etapu būtų leidžiami masiniai renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius