-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05 /15:49

Premjeras: pareigas paliekantys ministrai turėjo dvejus metus išsakyti savo priekaištams

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad pareigas paliekantys ministrai turėjo dvejus metus išsakyti savo priekaištams jo atžvilgiu. Premjeras taip pat pasisako prieš, kad kultūros ministrė dirbtų ilgiau.
Saulius Skvernelis, Liana Ruokytė-Jonsson ir Kęstutis Navickas
Saulius Skvernelis / 15min nuotr.

„Visi ministrai, kurie dirba, yra pilietiški ir drąsūs, tai jeigu kažkokių problemų matė ar turėjo, tai buvo galimybė dvejus metus apie jas kalbėti, o ne daryti tai šiandien“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

„Aš spaudžiu visus ministrus dirbti, kokybiškai dirbti ir įgyvendinti tai, ką jie turi padaryti“, – teigė jis.

S.Skvernelis nevertino ministrų pasisakymų ir dėkojo jiems už darbą.

Susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite aplinkos ministras Kęstutis Navickas pareiškė, kad premjeras dangstosi savo Vyriausybės ministrais, versdamas juos ginti nepriimtinus sprendimus.

VIDEO: K.Navickas: nematau galimybių dirbti su premjeru, bet nuoskaudos nejaučiu

Jis taip pat tvirtino, kad S.Skvernelio Vyriausybėje įmanoma vykdyti tik primestus sprendimus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su Sauliumi Skverneliu Liana Ruokytė-Jonsson ir Kęstutis Navickas dirbti nebenori

Atleidžiama kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson tvirtino, kad dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu jai nebeleistų savigarba.

VIDEO: L.Ruokytė-Jonsson: su tokiu premjeru toliau dirbti neleistų savigarba

Ji sakė per savo darbo laikotarpį sulaukusi didelio spaudimo iš premjero ir jo aplinkos dėl klausimų, susijusių su žiniasklaida.

Jei kultūros ministrė dirbs ilgiau, gali grėsti interpeliacija

Kultūros ministrė sakė paprašiusi prezidentės pavėlinti atleidimo laiką, kad ji galėtų baigti rengti dešimtmečio kultūros strategiją. Į tai ministras pirmininkas S.Skvernelis trečiadienį pareiškė nematantis „jokios prasmės“, kad atleidžiama kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson dirbtų ilgiau nei iki penktadienio.

„Nematau jokios prasmės. (...) Buvo dveji metai padaryti bent kažką šitam kultūros laukui ir per paskutinę savaitę tikrai nepavyks padaryti to, ką ministras pirmininkas spaudė padaryti dvejus metus. Tikrai tą aš dariau“, – žurnalistams sakė premjeras.

Pasak S.Skvernelio, šalies vadovei pateiktuose kultūros, aplinkos ir švietimo ministrų atleidimo dokumentuose numatyta, kad jie dirbs iki penktadienio.

Premjero teigimu, jeigu prezidentė leistų kultūros ministrei dirbti ilgiau, jai gali būti inicijuojama interpeliacija Seime.

„Šiuo atveju, matyt, įvyktų tai, kas tokiu atveju būtų prognozuotina. Nežinau, gali būti ir interpeliacija“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Premjeras taip pat atleidžia švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė

Vyriausybės vadovas patvirtino, kad jo sekretoriatas visiems trims ministrams siuntė prašymus, kad jie parašytų atsistatydinimo pareiškimus.

K.Navickas tokio pareiškimo nepasirašė ir teigė, kad nori būti atleistas.

Kritiką premjerui R.Karbauskis vadina „emociniu vertinimu“

Darbą baigiančių aplinkos ir kultūros ministrų kritiką premjerui Sauliui Skverneliui juos delegavusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis vadina „emociniu vertinimu, nieko bendro neturinčiu su realybe“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Ministrai labai emocionaliai priėmė tą sprendimą, aš stebiuosi jų pareiškimais. Neabejoju, kad šitie ministrai būtų dirbę su premjeru ir toliau, kiek premjeras būtų tą darbą vertinęs teigiamai. Šitie pareiškimai yra grynai emocinis vertinimas, kuris nieko bendro neturi su realybe“, – BNS sakė R.Karbauskis.

„Nieko tokio nebuvo ir nėra, aš žinočiau, jei būtų kokios nors įtampos buvę, bet jų tikrai nebuvo. Aš galiu užtikrintai pasakyti, neabejodamas, kad šitie du ministrai būtų dirbę be jokių pretenzijų. Aš iš jų nesu niekada girdėjęs nusiskundimo dėl to, kaip vyksta darbas Vyriausybėje, dėl santykių Vyriausybėje“, – tvirtino „valstiečių“ vadovas.

S.Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius