Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 13

Premjerė apie kandidatus vadovauti komitetams: aš nesistebiu, kad entuziazmu netrykšta

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nesistebinti, kad konservatorių frakcijos į Seimo Biudžeto ir finansų bei Socialinių reikalų ir darbo komitetų vadovus deleguojami Mindaugas Lingė ir Justas Džiugelis dėl naujų pareigų „entuziazmu netrykšta“.
Ingrida Šimonytė Kyjive
Ingrida Šimonytė / Laimos Penek / LRVK nuotr.

„Man atrodo, kad atsakomybė ir entuziazmas nebūtinai turi būti viename sakinyje, todėl, kad tie žmonės, kurie supranta, kad čia ne kažkokia garbė didžiulė, o didelė atsakomybė ir daug darbo, matyt, labai santūriai ir ramiai tą vertina. Aš nesistebiu, kad entuziazmu netrykšta, čia entuziazmu trykšti nėra ko“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

Ji teigė abu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcijos pasirinktus kandidatus vertinanti kaip profesionalius kolegas ir komandos žmonės.

Valdantieji konservatoriai antradienį nusprendė į Seimo Biudžeto ir finansų (BFK) komiteto vadovus siūlyti šiuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK) vadovaujantį M.Lingę. Tuo metu M.Lingę pakeisti SRDK vadovo poste siūlomas Justas Džiugelis.

Abu kandidatai komentuodami kolegų pasirinkimą sakė šių pareigų nesiekę, bet gerbiantys frakcijos valią.

Konservatoriai naują BFK vadovą deleguoja vietoje Mykolo Majausko, kuris paliko frakciją ir paskelbė atsistatydinantis iš komiteto pirmininkų, kai buvo pašalintas iš partijos.

M.Majauskas prieš porą savaičių buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius