-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 08

Premjerė: K.Navickas su žemdirbiais bendrauja daugiau, priekaištų sulaukia mažiau

Premjerė Ingrida Šimonytė pripažįsta, kad interpeliaciją atlaikiusiam žemės ūkio ministrui žemdirbių bendruomenė pelnytai reiškė pretenzijų, tačiau dabar, pasak jos, ministras bendrauja su jomis kur kas daugiau negu anksčiau, o priekaištų sulaukia mažiau.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Buvo (pelnytai reikštos pretenzijos – BNS). Bet per tą laiką, kiek mes tuos priekaištus nagrinėjome, buvo nemažai ir pokyčių“, – trečiadienį po balsavimo dėl interpeliacijos Kęstučiui Navickui Seime žurnalistams teigė premjerė.

„Pati taip pat susitinku su tomis organizacijomis ir žinau, kad ir ministras bendrauja su jomis nepalyginamai daugiau ir priekaištų yra nepalyginamai mažiau. Tai, kad kai kurios organizacijos nesugebėjo priimti sprendimo arba nenorėjo, ar negalėjo jo priimti dėl to, kad pritarė šiai interpeliacijai, tą geriausiai ir parodo“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad visi jos vadovaujamos Vyriausybės ministrai stengiasi į pastabas reaguoti – kažkam geriau sekasi, o kažkam prasčiau.

Paklausta, kaip vertina opozicijos pareiškimus, kad ji nebemato galimybių dirbti su šiuo ministru, I.Šimonytė atsakė: „Kai nenori matyti, tai gal ir nematai, bet jeigu norėtų matyti, tai ir matytų“.

I.Šimonytė, be kita ko, piktinosi opozicijos elgesiu per balsavimus dėl K.Navicko: „Jeigu buvo toks svarbus klausimas, opozicijai nereikėjo imti pertraukų (antradienį – BNS). Buvo organizuotas balsavimas, reikėjo ateiti į balsavimą“.

Žemės ūkio ministras trečiadienį atlaikė opozicijos surengtą interpeliaciją ir išsaugojo pareigas.

Seimas trečiadienį 64 balsais „už“ pritarė jo atsakymams į opozicijos pateiktus klausimus. Opozicija nenumatytame posėdyje protestuodama nedalyvavo.

Dėl balsavimo trečiadienį buvo sušauktas nenumatytas Seimo posėdis, mat antradienį opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ siūlymu per interpeliacijos procedūrą padaryta pertrauka iki kito posėdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius