-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 18

Premjero žento sandoris dėl „Ministerium“ akcijų lieka paslaptimi

Premjero žento Evaldo Vaitasiaus valdoma ryšių su visuomene įmonė „Ministerium“ penktadienį išplatino viešą pareiškimą, kuriame tiesioginį E.Vaitasiaus dalyvavimą įmonės valdyme vadina „puikiu vakarietiškos kultūros pavyzdžiu“. Kiek Algirdo Butkevičiaus žentas įsipareigojo sumokėti už pusę įmonės akcijų, „Ministerium“ neatskleidžia.
"Ministerium" tvirtina negalinti atskleisti sandorio sąlygų, mat Evaldo Vaitasiaus partneris nėra nei premjero Algirdo Butkevičiaus, nei kokio kito politiko giminaitis
"Ministerium" tvirtina negalinti atskleisti sandorio sąlygų, mat Evaldo Vaitasiaus partneris nėra nei premjero Algirdo Butkevičiaus, nei kokio kito politiko giminaitis / Luko Balandžio, Juliaus Kalinsko / 15min.lt nuotr.

Savo pareiškime „Ministerium“ neslepia, jog E.Vaitasius galėjo įmonės valdyme dalyvauti per tarpininkus ar savo tapatybę slėpti, pvz., už ofšorinės įmonės – tačiau premjero žentas pasirinko kitą kelią ir akcininku tapo betarpiškai.

„Esame įsitikinę, jog atviras ir skaidrus E.Vaitasiaus įsitraukimas į verslą yra puikus vakarietiškos kultūros pavyzdys. Būdas dalyvauti versle per formalius statytinius, ofšorines ar kitas priedangos kompanijas yra kategoriškai nepriimtinas UAB „Ministerium“ akcininkams, todėl pasirinktas teisėtas ir skaidrus akcijų įsigijimo būdas“, - teigiama įmonės pranešime.

„Tikime: net jeigu esi Premjero žentas, turi teisę ir pareigą pasirūpinti savo mažamečiais vaikais, dirbti savarankiškai ir skaidriai, mokėti mokesčius valstybei bei lygiomis teisėmis konkuruoti su kitais rinkos dalyviais“, - priduria „Ministerium“.

Vis dėlto kainos, kurią E.Vaitasius įsipareigojo sumokėti už pusę bendrovės akcijų, „Ministerium“ neatskleidžia.

„Akcijų kaina nustatyta įvertinus objektyvią įmonės informaciją – realų, o ne prasimanytą nepaskirstytą pelną, pirmo 2015 metų ketvirčio preliminarius rezultatus, mokestinius įsipareigojimus, etc. Akcijų pirkimo – pardavimo sutarties kaina negali būti atskleidžiama, kadangi ši sutartis yra sudaryta tarp dviejų privačių asmenų, vieno iš kurių nesieja jokie giminystės ryšiai su šalies politikais“, - teigia „Ministerium“.

Ketvirtadienį analogišką poziciją 15min.lt išdėstė ir E.Vaitasius. Premjero žentas tikino negalįs sandorio detalių atskleisti be kito įmonės akcininko, „Ministerium“ vadovo Manto Krasausko, sutikimo.

Premjeras yra užsiminęs, jog E.Vaitasius neturėjo akcijų pirkimui reikalingų pinigų ir įsipareigojo sumokėti dalimis. Opoziciniai konservatoriai tokią sandorio formą netruko pakrikštyti „dovana“ premjero žentui. „Ministerium“ tikina, kad jokios „dovanos“ nebuvo, bet į sandorio detales nesileidžia.

„E. Vaitasiui „Ministerium“ akcijos nebuvo padovanotos. Jis jas pirko, sumokėdamas bankiniu pavedimu iš karto po sutarties pasirašymo“, - skelbia „Ministerium“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius