Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 17

Premjero žentas Evaldas Vaitasius neatskleidžia, ar „Ministerium“ akcijas pirko išsimokėtinai

Premjero Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius neatskleidžia, kokiomis sąlygomis šiemet balandį įsigijo 50 proc. viešųjų ryšių įmonės „Ministerium“ akcijų. Taip pat E.Vaitasius nenurodo, kiek nepaskirstyto pelno įmonė turėjo akcijų įsigijimo dieną. Tačiau premjero žentas įsitikinęs, kad žiniasklaidos susidomėjimas „Ministerium“ veikla stipriai kenkia įmonės dalykinei reputacijai. Dėl to E.Vaitasius neatmeta galimybės savo akcijas parduoti.
Evaldas Vaitasius
Evaldas Vaitasius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį premjeras A.Butkevičius, lankydamasis Liberalų sąjūdžio frakcijoje, pareiškė, kad jo žentas įmonės „Ministerium“ akcijų įsigijo išsimokėtinai.

„Žinau, kad buvo susitarta, jei aš teisingai supratau, per keletą kartų sumokėti. Vienais metais tiek sumoka, nes jis, reiškia, neturi tiek pinigų. Antrais metais, kadangi pelninga bendrovė, tiek ir trečiais... Negaliu atsakyti, ar ten trejus, ar ketverius metus. Bet viskas vyko skaidriai“, – antradienį kalbėjo premjeras.

Atsiskaitymo būdas ir akcijų kaina yra dviejų fizinių asmenų – pirkėjo ir pardavėjo – komercinės sutarties sąlygos, kurių aš neturiu teisės atskleisti be kitos šalies sutikimo, – teigia E.Vaitasius.

15min.lt paprašė E.Vaitasiaus patikslinti, kaip iš tikrųjų buvo susitarta dėl akcijų įsigijimo, per kelerius metus buvo sutarta atsiskaityti ir kiek jis turėjo sumokėti. Tačiau E.Vaitasius sandorio sąlygų neatskleidžia.

„Vykstant deryboms dėl UAB „Ministerium“ akcijų pirkimo – pardavimo buvo svarstomi įvairūs atsiskaitymo variantai.  Įvertinus visą su įmone susijusią informaciją (visų pirma, realų, o ne žiniasklaidoje minimą nepaskirstytą pelną, esamus ir būsimus finansinius įsipareigojimus etc.), nuspręsta sandorį įvykdyti abiem pusėm priimtinu būdu. Atsiskaitymo būdas ir akcijų kaina yra dviejų fizinių asmenų – pirkėjo ir pardavėjo – komercinės sutarties sąlygos, kurių aš neturiu teisės atskleisti be kitos šalies sutikimo“, – teigia jis. 

Įmonė „Ministerium“ trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad jos nepaskirstytasis pelnas sandorio sudarymo metu nesiekė pusės milijono litų. Kokia suma įmonėje buvo nepaskirstyta šių metų balandį, kai E.Vaitasius tapo pusės bendrovės akcijų savininku, įmonė nenurodė.

Svarsto, ką toliau daryti su akcijomis

Premjeras antradienį tvirtino, kad jo žentas su viešaisiais ryšiais neturi nieko bendra ir labai tuo nesidomi, todėl 15min.lt pasidomėjo E.Vaitasiaus, kaip šis apskritai sužinojo apie parduodamas „Ministerium“ akcijas.

Informaciją dėl galimybės įsigyti akcijas sužinojau iš Manto Krasausko ir priėmiau asmeninį sprendimą, – sako E.Vaitasius.

„Informaciją dėl galimybės įsigyti akcijas sužinojau iš Manto Krasausko ir priėmiau asmeninį sprendimą. Savo verslo su  premjeru neaptarinėju, nes jis turi svarbesnių reikalų“, – raštu 15min.lt atsakė E.Vaitasius.

Tačiau šią savaitę premjeras pasakojo su žentu apie jo verslą pasikalbėjęs iš esmės. Taip pat paprašęs „Ministerium“ vidinių dokumentų apie laimėtus viešuosius pirkimus valstybinėse įstaigose.

Premjeras tikino, kad jo žentas, pirkdamas šios įmonės akcijas, iškart ketino keisti jos veiklą.  E.Vaitasius tokių planų neneigia.

„Vadovaudamiesi įstatais, nuolat svarstome įvairius verslo plėtros variantus, tačiau šiuo metu įmonės dalykinei reputacijai yra stipriai pakenkta ir jai realiai gresia žlugimas, todėl aš dar nepriėmiau galutinio sprendimo, ką darysiu su savo akcijomis bei verslu“, – teigia jis.

15min.lt infografikas/Premjero, jo žento Evaldo Vaitasiaus ir visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės ryšiai su „Ministerium“
15min.lt infografikas/Premjero, jo žento Evaldo Vaitasiaus ir visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės ryšiai su „Ministerium“

15min.lt pirmadienį pranešė, kad valstybės įstaigų konkursuose neretai laiminti įmonė „Ministerium“, kurios 50 proc. akcijų turi A.Butkevičiaus dukters vyras E.Vaitasius, Konkurencijos tarybos yra įtariama karteliu.

Pirmadienį vakare premjeras įrašu apie žento bendrovę papildė savo deklaraciją. VTEK trečiadienį išaiškino, kad to daryti premjeras neprivalėjo.

Po 15min.lt publikacijos iš pareigų premjero komandoje nutarė trauktis taip pat su „Ministerium“ anksčiau susijusi visuomeninė patarėja visuomenės švietimo programų kūrimo ir viešinimo klausimais Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Jos sūnus Simonas Giedraitis iki šių metų valdė 49 proc. „Ministerium“ akcijų, o pati patarėja metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininkė. D.Kutraitė-Giedraitienė ryšių su šia įmone ar jos akcininkais nebuvo deklaravusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius