Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24

Premjerui lemtingą klausimą uždavusi Rusnės seniūnė D.Drobienė: niekas su manimi derinta nebuvo

Prieš savaitę Sauliaus Skvernelio apie kandidatavimą į prezidentus paklaususi Rusnės seniūnė Dalia Drobienė ketvirtadienį 15min tikino, jog su ja šis klausimas tikrai derintas nebuvo.
Premjeras Saulius Skvernelis pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose
Dalia Drobienė / S. Gvildžio / „Šilokarčema“ nuotr.

„Aš jaučiuosi labai gerai, jokiame dėmesio centre nesu ir niekas su manimi derinta nebuvo“, – ketvirtadienį kalbėdama su 15min teigė seniūnė.

Prieš porą dienų dalyvaudamas Edmundo Jakilaičio laidoje „Dėmesio centre“ premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas, paklaustas, kas iš patarėjų derino Rusnės seniūnės klausimą, teigė asmeniškai kalbėjęs su D.Drobiene: „Aš klausiau, ar toks klausimas, nes jis yra užduodamas kiekvieno susitikimo metu... Taip, tas klausimas nuskambėjo. Tai nebuvo surežisuota, bet aš žinojau, kad toks klausimas nuskambės.“

Tačiau Rusnės seniūnė tikino, kad su patarėjais tebuvo kalbamasi apie tai, kokia forma užduoti klausimus premjerui susitikimo su bendruomene metu.

S. Gvildžio / „Šilokarčema“ nuotr./Premjeras Saulius Skvernelis pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose
S. Gvildžio / „Šilokarčema“ nuotr./Premjeras Saulius Skvernelis pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose

„Mes paklausėme laisva forma pas patarėjus visus, ir ne pas poną Mikalauską (Malinauską – aut.). Paklausėme pas visus patarėjus, kurie derino atvykimą, kaip turi būti pateikti klausimai – ar raštu, ar žodžiu. Mums buvo pasakyta: tikrai nereikia raštu, jūs galite klausti ko norite, apie ką norite ir kaip norite“, – teigė ji.

Mums buvo pasakyta: tikrai nereikia raštu, jūs galite klausti ko norite, apie ką norite ir kaip norite.

15min perklausus, ar nebuvo su patarėjais kalbamasi apie klausimą, susijusį su kandidatavimu į prezidentus, seniūnė tai dar kartą paneigė: „Ne, ne. Čia jau, atleiskit, nenoriu nei jūsų įžeisti, nei dar kitų jūsų kolegų – išvartyti, švelniai tariant, mes galime visaip. O tiek, kiek dabar paskleista visko ir visur, čia jau tebūna jūsų duona, jums gyventi reikia. Ir aš tą labai gerai suprantu, bet niekaip nesuprantu, kaip žmonės čia pat buvę, mes bendraujam kitaip, mes ne Vilnius, ir tiek, kiek galima vieną tekstą, vieną bendravimą žmonių išversti į kitą pusę – tegu jau kaip kam išeina, tegu kaip kas priima. Mes žinom, kur mes einam, mes žinom, ką mes turim, ir mes žinom, ką šitas žmogus padarė pamario kraštui – ne tik Rusnei. Ir estakados mūsų niekas neatims“.

D.Drobienė pabrėžė, kad per 60 metų ne vienas aukšto rango politikas galėjo pastatyti estakadą Rusnėje, bet kažkodėl to nepadarė.

15min pašnekovę patikino, jog klausimų dėl iš anksto suderinto klausimo sukėlė ir S.Skvernelio kūno kalba – klausydamasis D.Drobienės monologo, po kurio turėjo sekti klausimas, premjeras akivaizdžiai nervinosi, sukiojo vestuvinį žiedą – matėsi, kad jaudinasi.

„Žinot, jeigu mes pradėtume analizuoti kiekvieno žmogaus – nebūtinai premjero – kūno kalbą, tai jeigu man... Aš dabar labai dažnai rankas vienaip suneriu, pirštus kitaip išverčiu. Na, aš, žinot, dar ką noriu paklausti – ar kas nors nuo to pasikeitė, kad premjeras prezidentu ruošiasi tapti? Kad iškėlė kandidatūrą? Nepasikeitė nieko“, – teigė ji.

D.Drobienė sakė, kad bus rinkimai ir visi pilietiški žmonės eis balsuoti.

„Bet žiūrint iš šono, tai pliuso iš žurnalistų pusės tikrai jokio mes nematome. Rusnė Vilniaus aukštuomenei matomai yra reikalinga tiktai tada, kai būna vasara, kai šilta, kada galite, kada galite pasivaikščioti, su dviračiais pasivažinėti, tada mes kaip mažas miestelis būname labai įdomūs ir reikalingi, o kada premjeras atvažiavo ir tiesiog atsakė – kas čia tokio? Kas nuo to pasikeitė? Ar mes nesame tie patys Lietuvos žmonės?

Atleiskit, mes prisiklausėme (...) Va, draugai dabar sako, kad mes dabar tapome „įžymūs“, bet mes esame tie patys lietuviai. Vilnius yra Vilnius, o mes – tik mažas miestelis. Mes visiems linkime sveikatos, tegu visose šeimose būna santarvė ir mes dar kartą jums patvirtiname – mes laukiame jūsų Rusnėje, laukiame tų, kuriems mes esame niekas“, – sakė ji.

Sprendimą kandidatuoti prezidento rinkimuose S.Skvernelis pranešė sausio 17 dieną susitikimo su Rusnės bendruomene metu.

„Nėra tai paprastas mano sprendimas, bet tai yra mano sprendimas, mano asmeninis sprendimas, kuris palaimintas namuose“, – kalbėjo premjeras, nors pripažino, kad šeima dėl to nėra labai laiminga.

VIDEO: Saulius Skvernelis paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius