Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Prezidentūra: G.Nausėda ir I.Šimonytė nesusitinka dėl „užimtos premjerės darbotvarkės“

Įprasti pirmadieniniai šalies vadovo Gitano Nausėdos ir ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės susitikimai pastaruoju metu nevyksta dėl „užimtos premjerės darbotvarkės“, informavo Prezidentūra.
Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į ministres pirmininkes Ingrida Šimonyte
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

Pasak jos, premjerė į tokius susitikimus reguliariai yra kviečiama.

„Prezidentas svarbiausiais valstybės valdymo klausimais nuolat susitinka su ministrų kabineto nariais, pozicijų derinimas ir apsikeitimas informacija kasdien vyksta patarėjų lygiu“, – BNS nurodė Prezidentūra.

Savo ruožtu premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė teigė, kad „poreikį susitikimams apsprendžia politinė darbotvarkė, o galimybes – politikų darbotvarkė“.

Jos teigimu, rudenį netrūksta įvairių vizitų, kitų tarptautinių įsipareigojimų, taip pat laikas skiriamas kitų metų biudžeto rengimui, pateikimui bei su jo svarstymu susijusiai Vyriausybės veiklai.

„Susitikimams paliekamas rezervuotas laikas pirmadienio rytais, tuo metu stengiamasi nieko kito neplanuoti, nebent tai – tarptautinės darbotvarkės renginiai“, – BNS teigė R.Jakilaitienė.

„Yra buvęs atvejis rugsėjį, kai penktadienį prezidento komanda nutarė suderinti kitą dieną susitikimui. Tačiau abipusiai tinkamo laiko tą savaitę atrasti tiesiog nepavyko, nes tai buvo priešbiudžetinė savaitė, kai premjerės darbotvarkė buvo suplanuota“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienį paklausta apie nevykstančius susitikimus su G.Nausėda, I. Šimonytė žurnalistams teigė: „Na, nevyksta ir nevyksta. Yra formatų, kuriuose mes susitinkam su ekscelencija prezidentu, yra Valstybės gynimo taryba, yra kiti formatai, o daugiau kažkokių didelių aktualijų šiuo metu nėra buvę, tai tiesiog darbo tvarka bendradarbiaujame.“

Naujienų portalas 15min skelbė, kad, remiantis viešomis darbotvarkėmis, paskutinis prezidento ir premjerės darbo susitikimas vyko rugsėjo 6 dieną.

Įprastai šalies vadovo ir premjero darbo susitikimai vykdavo kiekvieną pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius