Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 12

Pripučiami maniežai Vilniuje – sniego gniaužtuose: Pilaitėje – saugu, bet vaikų neleidžia

Baltijos futbolo akademijos (BFA) pripučiamam maniežui Vilniuje, Karoliniškėse, buvo iškilusi didelė grėsmė, tačiau talkon pašaukti vaikų tėvai ir treneriai iki vėlios nakties atkasė sniegu užverstą maniežą. Antrasis toks maniežas stovi Pilaitėje, jam pavojaus nebuvę, tačiau viduje nesportuojama.
Situacija naktį
Situacija naktį / „Active Vilnius“ nuotr.

Kasė tėvai ir treneriai

BFA pagalbos prašė feisbuke, į talką suskubo čia sportuojančių vaikų tėvai ir treneriai, dirbta tiek sekmadienio vakarą, tiek ir pirmadienį ryte. Akademija praneša, kad pagrindiniai darbai padaryti, pavojus praėjo.

VIDEO: Susivienyję vilniečiai atkasa Karoliniškių futbolo maniežą

„Situacija suvaldyta, pavojaus nėra, bet darbai toliau tęsiami.

Vakar iki nakties dirbusių savanorių, darbuotojų dėka situacija yra suvaldyta, didžiausios sniego pusnys įveiktos, o dabar laukiame sunkiosios technikos, kuri padės išstumti sniego sankaupas, alpinistų, kurie nuo stogo pašalins likusį sniegą.

Nuo pat ryto vis sulaukiame savanorių, kurie toliau kasa ir labai padeda, ačiū dar kartą! Taip pat pluša mums padedančios įmonės darbuotojai. Pagalbos vis dar reikia, darbų yra, toliau informuosime apie situaciją“, – feisbuke rašė BFA.

Pilaitėje saugu, bet nesportuojama

Antras toks maniežas yra Pilaitėje, jis priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Jis jau buvo subliuškęs 2021 metų sausio pabaigoje, kai irgi labai gausiai užsnigo.

Dabar Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad orų prognozės buvo sekamos jau kurį laiką, tad intensyviai ruoštasi pūgai nuo praėjusios savaitės vidurio.

„VšĮ „Active Vilnius“ personalas per antradienį–trečiadienį nukasė visą ten anksčiau susikaupusį sniegą, tad per savaitgalį iškritęs sniegas nesukėlė pavojaus kupolui. Dėl atsargumo slėgis kupolo viduje buvo padidintas nuo įprastų 160–180 iki 200–210 paskalių.

Vis dėlto atidžiai stebėjome parametrus visą savaitgalį. Šiąnakt „Active Vilnius“ darbuotojai nuvyko patikrinti, ar sniegas nėra pavojingai susikaupęs, buvo atkastos jautriausios konstrukcijos vietos. Darbai atnaujinti ryte. Šiuo metu nukasta 60–70 proc. sniego nuo kupolo viršaus. Dėl sniego, šalinamo nuo stogo, aplink kupolo perimetrą maždaug 2 m plotyje yra susikaupusios 1–1,5 m pusnys.

Pavojaus kupolo konstrukcijoms nėra, tačiau atsargumo dėlei dieną sporto užsiėmimai vaikams manieže nevykdomi. Vakare viskas jau turėtų būti sutvarkyta“, – tikino V.Benkunskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius