Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 01

Pristatytas „Draugiškas Kaunas“: miestas, atviras visiems, nepaisant jų dietos, negalios ar seksualinės orientacijos

Pirmadienio vakare restorano „Rojalis“ kiemelyje pristatytas pirmasis draugiško Kauno žemėlapis „Friendly Kaunas“. Tai – ilgai lauktas antrus metus gyvuojančios „Friendly Vilnius“ iniciatyvos tęsinys.
Darius Audrys ir Romas Zabarauskas
Darius Udrys ir Romas Zabarauskas / Organizatorių nuotr.

Draugiškos idėjos tikslas – skatinti atvirumą visiems miesto gyventojams ir svečiams, nepaisant jų dietos, negalios ar seksualinės orientacijos. Prie pirmojo draugiško Kauno žemėlapio prisijungė per 20 verslų.

Kauno kavinėse, baruose, parduotuvėse ir kitose įmonėse bei turizmo informacijos centruose išplatinta 10 tūkst. nemokamų „Friendly Kaunas“ žemėlapio kopijų. Žemėlapis taip pat prieinamas internetu, adresu friendlykaunas.lt. Portalo lankytojai, įvedę norimą draugiškumo kategoriją, čia gali rasti būtent jiems tinkančią kavinę, grožio saloną ar kitą ieškomą įmonę.

Organizatorių nuotr. /Pijus Beizaras
Organizatorių nuotr. /Pijus Beizaras

„Buvo sunkių akimirkų, bet galiausiai viskas pavyko ir dėl to didžiuojuosi tiek mūsų komanda, tiek gimtuoju Kaunu. Ši idėja mums visiems tik į naudą ir be abejo didžiulis žingsnis Kaunui“, – pristatymo metu džiaugėsi „Friendly Kaunas“ atstovas Pijus Beizaras.

Žmogaus teisių aktyvistas neabejojo projekto ateitimi: „Esu tikras, kad kitais metais draugiškų vietų mūsų žemėlapyje bus dar daugiau, nes Kaune tikrai ženkliai daugėja įvairovės ir atvirumo“.

Jam antrino ir Kauno turizmo skyriaus vyriausioji projektų vadovė Raimonda Patapavičienė: „Šis žemėlapis patogus ne tik miestiečiams, bet ir turistams. Tikiuosi, jog šios vietos kurs dar šiltesnę miesto atmosferą“.

„Friendly“ žemėlapiai – sėkmingos „LGBT friendly Vilnius“ iniciatyvos tąsa. Kino kūrėjo Romo Zabarausko 2012-ais metais pradėtas žemėlapis buvo pirmasis, sužymėjęs Vilniaus kavines, palaikančias LGBT+ bendruomenę.

Projekto iniciatorius prisipažino: „Jei atvirai, mane patį šis projektas kaskart nustebina. Verslininkų geranoriškumas, rodoma iniciatyva, žmonių rūpestis, tai nėra tiesiog projektas dėl vaizdo, žmonės išties išreiškia savo entuziazmą būdami jo dalimi . Aš tikiu, jog šis projektas tikrai gali augti, turėti dar daugiau išsišakojimų, bet, žinoma, viskas savo laiku“.

Tuo tarpu „Friendly Vilnius“ ir „Friendly Kaunas“ toliau plečia draugiškumo kategorijas. Šių žemėlapių globėju tapo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius