Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 31

R.Juknevičienė: pranešama apie visus tarptautinėse operacijose įvykstančius incidentus

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė sako, kad visuomenei pranešama apie visus incidentus, kuriuos patiria tarptautinėse operacijose dalyvaujantys Lietuvos kariai.
Lietuvos kariai Afganistane
Lietuvos kariai Afganistane / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokią poziciją R.Juknevičienė išsakė antradienį spaudos konferencijoje atsakydama į klausimą, ar tiesa, kad šalies spauda nebuvo informuojama apie visus Irake tarnavusiems Lietuvos kariams įvykusius incidentus.

Pasak jos, šiuo metu KAM laikomasi pozicijos pirmiems pranešti apie tokius įvykius užuot laukus, „kol paskui žiniasklaida iš kažkur išpeš“.

„Man atėjus į šią poziciją Irake karių jau nebebuvo. Koks buvo nutylėjimas ir kokia buvo visuomenės informavimo politika iki tol, reikia klausti buvusių ministrų. Kuomet esu informuojama apie kokį nors incidentą ar įvykį, mano pozicija yra visada pirmiausia informuoti patiems, jei tai vertas dėmesio įvykis. (...) Svarbiausia, kad mes būtume atviri skaidrūs, ir iš esmės apie visus įvykius yra informuojama“, – teigė R.Juknevičienė.

Pasak jos, ankstesnės KAM vadovybės laikais pasitaikydavo incidentų, apie kuriuos neretai nebūdavo pranešama.

„Manau, kad turime informuoti, nors tai sukelia tam tikrų problemų. Dažnai nebūname suprasti ir tas įvykis padaro visuomenėje daug žinių, kodėl mes ten esam, ką mes ten darome. Gal kai kurie iki tol buvę ministrai laikydavosi pozicijos geriau neerzinti“, – teigė R.Juknevičienė.

Tuo tarpu naujienų portalas 15min.lt jau skelbė, kad Lietuvos visuomenė buvo informuota apie daugumą incidentų, per penkerius metus įvykusių Afganistano Goro provincijoje, kurios atstatymas patikėtas mūsų šaliai, tačiau redakcijai pavyko aptikti ir nutylėtų įvykių, o kai kurių paviešintų incidentų aplinkybių vertinimas slaptuose dokumentuose ir visuomenei pateiktoje informacijoje skiriasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius