Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 03

R.Karbauskio pažadas: jei pralaimėsime Prezidento ir EP rinkimus, iš karto pasitrauksime

Valdančiosios daugumos lyderis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis penktadienį nedviprasmiškai pareiškė, kad jei LVŽS kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis nebus išrinktas valstybės vadovu, o LVŽS nelaimės Europos Parlamento rinkimų, partija iš karto po rinkimų pasitrauks iš valdančiosios daugumos.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį R.Karbauskis savo paskyroje „Facebook“ paskelbė, kad ilgą laiką stengėsi būti korektiškas savo oponentų atžvilgiu, bet dabar tas laikotarpis baigėsi.

„Per eilę metų susikūrė sistema, kurioje, turint aukščiausių politikų palaiminimą, buvo galima nekliudomai vogti iš valstybės ir susidoroti su tais, kurie nori tam sutrukdyti. Kada supranti, jog net prokurorai buvo priversti paklusti tiems, kurie tarnavo šiai sistemai, suvoki, kad tam kažkas turi padėti tašką, nes kitaip tai sunaikins pačią valstybę“, – rašo R.Karbauskis.

Jis teigia, kad valdantieji pustrečių metų diena iš dienos kovojame su šia sistema, su korupcija, nepotizmu, valdininkų sabotažu.

„Korupcija ir dabartinė valdžia yra absoliučiai nesuderinami dalykai“, – tikina R.Karbauskis.

LVŽS lyderis dėl korupcijos, nepotizmo, valdininkų sabotažo kaltina antrą kadenciją baigiančią prezidentę Dalią Grybauskaitę bei Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD).

R.Karbauskiui akivaizdu, kad jei prezidente bus išrinkta konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė, „mes aukščiausiame valstybės poste, de fakto, turėsime Vytautą Landsbergį“. Jis taip pat tikina, kad nepriklausomas kandidatas Gitanas Nausėda turi bankų ir stambaus verslo užnugarį.

R.Karbauskis teigia, kad „balsavimas už bet kurį kitą kandidatą, o ne Saulių Skvernelį, reiškia, kad konservatoriai laimės Prezidento rinkimus“.

„Vertindami faktą, jog artėjantys Prezidento ir Europos Parlamento rinkimai yra nacionaliniai, mes juos suprantame kaip pasitikėjimo mumis pasitikrinimą ir po jų priimsime atitinkamus sprendimus. Pralaimėjimo šiuose rinkimuose atveju žinosime, jog Tautos pasitikėjimo mandato nebeturime, todėl iš karto po rinkimų pasitrauksime iš valdančios daugumos. Valdžią garbingai grąžinsime Tautai, jei ji mūsų valdžia nebepasitiki“, – žada R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius