Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 07

R.Karbauskis į LSDP sąlygas numojo ranka: „Jie nebalsuos už biudžetą bet kuriuo atveju“

Socialdemokratai nebalsuos už kitų metų biudžeto projektą, sako valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Taip jis reaguoja į socialdemokratų pareiškimą, kad šie biudžetą svarstys remti, jei valdantieji įvykdys raštu duotus įsipareigojimus viešojo sektoriaus darbuotojams.
Ramūnas Karbauskis ri Gintautas Paluckas
Ramūnas Karbauskis ri Gintautas Paluckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tai yra pareiškimai, kuriais bandoma užsidėti kažkokius pliusus galbūt rinkimų atžvilgiu, bet visiškai nieko bendro neturi su ketinimais. Socialdemokratai nebalsuos už šitą biudžetą bet kuriuo atveju. Priežastį suras ne vieną“, – Seime žurnalistams komentavo R.Karbauskis.

Balsuojant dėl biudžeto priėmimo, valdantieji turės daugumą, patikino politikas.

„Be abejonių“, – rėžė jis.

Ketvirtadienį Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai išplatino pranešimą žiniasklaidai. Jame – sąlygos dėl 2020 metų biudžeto projekto palaikymo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

„Mokytojams, dėstytojams, medikams, kultūrininkams ir ugniagesiams raštu duoti įsipareigojimai turi būti įvykdyti“, – dėstoma pranešime.

Vertindama kitų metų biudžeto projektą ir lėšas, numatomas švietimo sektoriui, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga lapkričio viduryje planuoja skelbti streiką. Anot profsąjungos, Švietimo ministerija šįmet parengtoje kolektyvinėje sutartyje įvairių grandžių pedagogų algoms kitąmet numatė papildomai skirti beveik 118 mln. eurų, tačiau 2020 metų valstybės biudžeto projekte numatyta atseikėti tik 55,5 mln. eurų.

Organizuoti streiką svarsto ir kita profesinė sąjunga – Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga. Masines protesto akcijas planuoja dėstytojai.

Viešų pranešimų apie ugniagesių, medikų ar slaugytojų protesto akcijas kol kas nėra. Pagal 2017-ųjų gruodį medikų bendruomenės ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pasirašytą kolektyvinį susitarimą, algos medikams ir slaugytojams 2020 metų viduryje turėtų augti atitinkamai nuo 2472 eurų ir 1238 eurų.

„Ieškoma galimybių, kaip didinti atlyginimus medicinos darbuotojams, užtikrinti jų socialines garantijas, gerinti darbo sąlygas, kad medikai norėtų likti ir dirbti Lietuvoje. Tad vienas iš svarbiausių SAM užduočių – įvykdyti susitarimą su medikų profesinėmis sąjungomis ir pasiekti, kad kitų metų II pusmetį vidutinis gydytojų atlyginimas būtų 3250 eurų, o slaugytojų – 1625 eurai“, – 15min nurodė ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

Finansavimas kultūros sektoriui kitąmet neturėtų būti mažinamas – trečiadienį Kultūros komitetas pasiūlė kultūros ir meno darbuotojų algoms papildomai iš biudžeto skirti 6,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius