Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 12

R.Karbauskis: man akivaizdu, kad konservatorių bendradarbiavimas su „MG Baltic“ buvo analogiškas Liberalų sąjūdžiui

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis per partijos suvažiavimą šeštadienį, kreipdamasis į partijos kolegas, negailėjo karčių žodžių valdantiesiems, aiškindamas, kad jam „nerimą kelia ir kol kas dar neužtušuotas kitas koncernas, susikūręs ir finansuojantis dabar Seime esančią didžiausią frakciją“. Taip jis kalbėjo turėdamas omenyje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją bei jos lyderio Ramūno Karbauskio „Agrokoncerną“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nerimą kelia partinės sistemos trapumas ir it kokias marionetes partijas susikuriantys koncernai. Įkurta viena užtušuota partija, suskaldyta kita užtušuota partija, ir greit nesibaigsiantis teismo procesas, kuris žemyn jau dabar tempia visą politinę sistemą“, – partijos kolegoms šeštadienį dėstė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Į šiuos žodžius savo „Facebook“ paskyroje vakare sureagavo ir pats „valstiečių“ lyderis, savo ruožtu pats konservatoriams metęs abejonių.

„Ir aš jaučiu didelį nerimą, kai Gabrielius Landsbergis konservatorių partijos suvažiavime į bendrapartiečius kreipėsi ne atsiprašinėdamas, kad partiją įklampino į politinės korupcijos skandalą, o, atvirkščiai, kalbą pasuko kaip visada – mesdamas kaltinimus tiems, kurie niekada nebandė užvaldyti valstybės, kurie elgiasi kitaip, nei verslas, kuriam rinkimų programą pristatinėjo G.Landsbergis, be to, dar pietaudavęs su to verslo atstovais, gaudavęs dovanų dėžutes, kurias turėjo išslapstyti jo padėjėja.

Žinant, jog garbė yra sunkiai suvokiama sąvoka jaunajai konservatorių lyderių kartai, G.Landsbergiui, L.Kasčiūnui, M.Majauskui ir T.Langaičiui, nereikia tikėtis, kad paviešinta skandalinga informacija priverstų juos atlikti bent kokį garbingą žingsnį. Nežinau, ar įmanoma tokiam žmogui išaiškinti, kas yra pagarba žmogui, bendruomenei, tautai, valstybei. Panašu, kad tai savybės, kurių nereikia liberaliam politikui, koks ir yra G.Landsbergis. Gal tuo galima paaiškinti tą neapykantą visiems, kurie trukdo jam patenkinti savo ambicijas, galimą ruošimąsi tarnauti korumpuotam verslui, tikintis patenkinti savo puikybę, melaginga informacija trypiant politinius oponentus?“, – įraše rašė R.Karbauskis.

Anot „valstiečių“ lyderio, G.Landsbergis, kaip ir dalis konservatorių, „nuolat šaukia apie įvairias grėsmes, bet net nesistengia paneigti, kad tikriausiai ir pats yra plano, kaip išspausti valstybę kūrėjas ar jo dalis“.

„Man akivaizdu, jog konservatorių bendradarbiavimas su „MG Baltic“ buvo analogiškas Liberalų sąjūdžiui, net panašu į tai, kad abi partijos veikė išvien atstovaudamos verslo grupių interesams. Kaip kitaip paaiškinti faktą, kad ne kažkurios kitos partijos sąraše, o būtent konservatorių, į rinkimus ėjo „MG Baltic“ viceprezidentas? O ir konservatorių lyderis politinę programą pristatinėjo šio koncerno lyderiams. Juk konservatoriai priiminėjo „MG Baltic“ koncerno paramą, derino koalicijas ir svarbiausius valstybės postus bei įstatymus“, – socialiniame tinkle rašė R.Karbauskis.

Kirto „valstiečiams“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

G.Landsbergis per šeštadienį vykusį partijos suvažiavimą taip pat pareiškė, kad „valstiečiai“ nenori, jog Seimas užduotų klausimus apie žemės ūkį, todėl jų kontroliuojama Seimo dauguma ir balsuoja prieš tokį tyrimą.

„Šiam partiniam koncernui nereikia, kad būtų pakeistos didelių žemės sklypų apmokestinimo taisyklės, todėl frakcija balsuoja prieš. Jeigu tai nėra interesų atstovavimas už pinigus, tai tik laiko klausimas, kada kiti didieji koncernai, pasimokę iš tokio sėkmingo projekto, susikurs savo partijas. Yra padorių žmonių didžiausioje frakcijoje. Tikiuosi, kad jie išdrįs atsistoti Lietuvos pusėje“, – kalbėjo konservatorius.

Jam nerimą kėlė ir diskusija dėl partijų finansavimo pakeitimo: „Koncernai pirko partijas iki valstybės finansavimo įvedimo, darė tai po jo, daro tai ir iki šiol. Matau, kad kilstelėjot antakius. Naisių drabužėliai lyg sriubos pakeliai politiškai dalijami vaikų darželiuose, Naisių vasaros serialai „ne apie politiką“, Naisių laikraščiai ir tinklalapiai – kas visa tai?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius