Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 27

R.Karbauskis prašo Konkurencijos tarybos su Seimo nariais pasidalinti informacija apie žemės ūkio sektorių

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis antradienį kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas visiems Seimo nariams pateikti Konkurencijos tarybos turimą informaciją apie padėtį žemės ūkio sektoriuje – grūdų, trąšų, žemės ūkio paskirties technikos rinkas.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad kartu prašoma ir informaciją apie konkurencijos sąlygas minėtose rinkose, koncentraciją, faktus apie piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi minėtose rinkose bei nustatytus pažeidimus.

„Konkurencijos taryba renka informaciją apie rinkas susijusias su žemės ūkio sektoriumi. Taryba vykdo rinkų priežiūrą, turi informaciją apie įvykdytus pažeidimus. Iš opozicijai kylančių klausimų yra akivaizdu, kad Seimo nariams trūksta elementarių duomenų apie šių rinkų padėtį. Kreipiausi į Konkurencijos tarybą su prašymu pasidalinti sukaupta informacija su Seimu. Tikiuosi, tai padės Seimo nariams susidaryti realų vaizdą, kas vyksta žemės ūkio sektoriuje“ , – teigia R.Karbauskis.

LVŽS frakcijos seniūnas teigia, kad iš viešojoje erdvėje opozicijos skleidžiamos informacijos susidaro įspūdis, kad žemės ūkio sektorius, nors yra ypatingai svarbi rinkos dalis, nėra prižiūrimas, duomenys nėra kaupiami ir analizuojami.

Opozicinių Seimo frakcijų nariai pirmadienį pranešė pasirašę nutarimo projektą, kuriuo siūlo sudaryti trylikos narių laikinąją tyrimo komisiją, atliksiančią parlamentinį tyrimą dėl „nerimą keliančios padėties“ Lietuvos žemės ūkio sektoriuje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Seimo posėdis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Seimo posėdis

Sausio 17-ąją pritarimą tyrimui dėl žemės valdymo ir įsigijimo procesų išsakė ir „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis.

Parlamentarų iniciatyva tirti šalies žemės ūkio sektorių kilo 15min pranešus apie tai, kad valdančiųjų „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojasi politikui artimų asmenų valdoma žeme ir galimai apeina įstatymo nustatytą ribą vienam asmeniui valdyti ne daugiau kaip 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

R.Karbauskio teigimu, sandoriai su giminaičiais buvo teisėti, įstatymų nepažeidžiantys ir neapeinantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius