Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 02

R.Liubajevas: kol kas daug norinčių atvykti į Lietuvą ukrainiečių nėra

Kol kas daug norinčių atvykti į Lietuvą nuo karo bėgančių ukrainiečių nėra, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.
Lenkija priglaudė karo pabėgėlius iš Ukrainos
Lenkija priglaudė karo pabėgėlius iš Ukrainos / Jūratės Damulytės / 15min nuotr.

Jis šiuo metu yra Lenkijos pasienyje su Ukraina, kur perdavė ukrainiečių kolegoms reikalingos įrangos, drabužių.

„Kol kas bent jau Lenkijos pasieniečiai deklaruoja, kad tų norinčių nėra labai daug. Mes ir patys matome, kad kol kas labai daug norinčių atvykti pas mus Ukrainos piliečių nėra“, – BNS trečiadienį telefonu iš Zamostės miesto sakė pasieniečių vadas.

„Planuojame turėti koordinatorių, kuris galbūt galėtų suteikti daugiau informacijos Ukrainos piliečiams, vykstantiems prie sienos, ir nurodyti, kad tokia galimybė yra. Tikimės, kad dalis pabėgėlių iš Ukrainos galėtų nuvykti ir į Lietuvą“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, koordinatoriaus, kuris greičiausiai bus VSAT pareigūnas, pareiga bus informuoti nuo karo bėgančius ukrainiečius apie galimybę atvykti į Lietuvą.

„Mūsų pagrindinis tikslas – suderinti su Lenkijos kolegomis savo veiksmus, siekiant padėti Ukrainai. Pirmiausia, padėti šios šalies atsakingoms institucijoms, taip pat – kaip būtų galima dalį karo pabėgėlių nukreipti į Lietuvą“, – kalbėjo R.Liubajevas.

Ukrainos pasieniečiams, šiuo metu dirbantiems su išaugusiais karo pabėgėlių, norinčių pasiekti Lenkiją, srautais, Lietuvos pasieniečiai perdavė kelias dešimtis nešiojamųjų kompiuterių, kietųjų diskų, ryšio priemonių ir drabužių.

Anot VSAT vadovo, parama padės Ukrainos kolegoms sklandžiau vykdyti asmenų patikrą.

„Parama skirta mūsų kolegoms ukrainiečiams greičiau atlikti patikrinimą prie sienos su Lenkija, kad galėtų kuo daugiau asmenų išvykti netrukdomai iš Ukrainos“, – teigė Lietuvos pasieniečių vadas.

Pasak jo, šiuo metu organizuojami viešieji pirkimai ir papildomai paramai.

„Mes organizuojame šiuo metu pirkimus ir artimiausiu metu perduosime daugiau paramos ir pagalbos, kuri būtų skirta konkrečiai Ukrainos sienos apsaugos tarnybai“, – sakė R.Liubajevas.

„Ten yra poreikis ir dėl radijo stočių, kitų priemonių“, – pridūrė jis.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Vakarai į tai atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, vis garsiau imta kalbėti ir apie galimą šios šalies narystę Bendrijoje.

Į Lenkiją, Rumuniją ir Moldovą, prasidėjus karui, patraukė šimtai tūkstančių pabėgėlių iš Ukrainos. Lietuvą kol kas pasiekė keli šimtai Ukrainos piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius