-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 29 /11:30

R.Paksas: nebelaikau savęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu

Buvęs parlamentinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas europarlamentaras Rolandas Paksas sako pasitraukiantis iš partijos. Jis žada dalyvauti prezidento rinkimuose.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Nuo šiol nebelaikau savęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu ir nenoriu ateityje būti saistomas su jos politiniais sprendimais“, – šeštadienį prieš partijos kongreso pradžią savo feisbuko paskyroje pareiškė R.Paksas.

„Nejaučiu moralinio įsipareigojimo pasilikti, kad būčiau veliamas į vienadienių grupuočių beviltiškų kovų ir melo lauką, į kurį ne savo valia šiandien įtraukiama visa „tvarkiečių“ bendruomenė“, – pridūrė jis.

Su R.Paksu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas Kęstas Komskis BNS pareiškė, kad R.Paksas traukiasi, nes nenori skaldyti partijos.

„Dėl to, kad neskaldytų partijos labiau. Mano, kad dabar nesvarbu, kas laimės. Jis nenori būti kaip skaldytojas tos partijos, kurią pats įkūrė. Nes jeigu jis būtų kandidatavęs į (partijos ) pirmininkus, būtų Žemaitaitis išėjęs. O jis tokioje partijoje, kuriai vadovauja Žemaitaitis, sau vietos nemato“, – BNS teigė K.Komskis.

Pasak jo, R. Paksas naujos partijos nekurs: „Turi įkūręs judėjimą. Su juo eis į Europos Parlamentą.“

Savo svetainėje paksas.lt R.Paksas pareiškė dalyvausiantis kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Taip pat nusprendžiau iškelti savo kandidatūrą Respublikos prezidento rinkimuose. Esu įsitikinęs, jog Lietuvai šiandien reikia ne prezidentinių rinkimų spektaklio, kurį kasdien visuomenė turi stebėti lyg pigų serialą viešojoje erdvėje, o tikrai laisvų demokratiškų rinkimų, grindžiamų politine kova ir atsakomybe“, – sako „tvarkiečius“ paliekantis europarlamentaras.

Seimo narys Petras Gražulis BNS teigė, kad R.Paksas artimiausiems bendražygiams buvo šiek tiek užsiminęs, kad trauksis iš partijos.

„Buvo užuominų. Labai gaila, kad partijos įkūrėjas pasitraukė iš jos. Bet įsivaizduokite, kiek gali jį įžeidinėti žmogus, kurį jis pats pasiūlė į partijos pirmininkus“, – sakė P.Gražulis, mintyse turėdamas antros kadencijos siekiantį partijos pirmininką parlamentarą Remigijų Žemaitaitį.

Partijos sekretoriato vadovas Almantas Petkus BNS pranešė, kad R.Paksas kongrese nedalyvauja. „Jo nėra“, – teigė A.Petkus.

Pasak jo, Vilniaus Antakalnio skyrius R.Pakso į kongresą nedelegavo. Tačiau, pasak A.Petkaus, europarlamentaras galėjo jame dalyvauti kaip partijos garbės pirmininkas ir įkūrėjas. Būdamas kongrese jis tik neturėtų teisės balsuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius