-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 22 /11:46

R.Šalaševičiūtė: D.Gineikaitė kraują tikrinosi Kauno klinikinėje ligoninėje praėjus 3-4 valandoms po įvykio

Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė kraujo tyrimą galimam neblaivumui nustatyti atliko Kauno klinikinėje ligoninėje, tačiau praėjus trims – keturioms valandom po paties eismo įvykio, BNS sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis teigia, kad Teisės aktai nenumato galimybės blaivumą tikrintis praėjus daugiau nei valandai po to, kai jam nustatytas neblaivumas.
Daiva Gineikaitė
Daiva Gineikaitė / NŽT nuotr.

Ministrė BNS antradienį patvirtino, kad galimą girtumo nustatymo klastojimą tirianti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko dokumentų poėmius būtent Kauno klinikinėje ligoninėje. Tyrėjai taip pat yra paėmę tyrimui ir D.Gineikaitės kraujo mėginį.

„Mano žiniomis, STT padarė poėmį ir dokumentų, ir kraujo. Istorija dabar baigsis STT“, – sakė ministrė.

Ministrės teigimu, Kauno ligoninėje D.Gineikaitės kraujas ištirtas nebuvo, mėginys, perdavus jį tyrėjams, bus tiriamas Vilniuje.

„Mano žiniomis, turėjo būti būtent šiandien vežamas (į Vilnių)“, – sakė ministrė.

Įstatymai numato, kad jeigu vairuotojas nesutinka su alkoholio tikrintuvo parodymais įvykio vietoje, jis ne vėliau kaip per valandą turi kreiptis į pageidaujamą medicinos įstaigą ir atlikti kraujo tyrimą.

R.Šalaševičiūtė teigė negalinti vertinti Kauno klinikinės ligoninės veiksmų, kol vyksta STT tyrimas.

„Aš negaliu ir neturiu teisės šiandien vertinti būtent Kauno klinikinės ligoninės darbo, nes jie savo darbą atliko, laikas užfiksuotas, kaip minėjau, vėliau nei pats įvykis buvo ir policijos surašyti dokumentai“, – sakė R.Šalaševičiūtė.

„Kol mes laukiame atsakymo, aš tikrai negaliu įtarti, kad šioje ligoninėje buvo atlikti netinkami veiksmai“, – pridūrė ji.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė

Tuo metu Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas BNS antradienį neigė, kad D.Gineikaitė kreipėsi į Kauno klinikinę ligoninę ir kad STT atliko dokumentų poėmius ligoninėje.

Anot S.Tvirbuto, ligoninės vadovas nebuvo informuotas apie STT veiksmus.

„Iki šiol neturime jokio oficialaus patvirtinimo apie STT vizitą ar dokumentų poėmį todėl komentarų kol kas neteiksime“, – BNS sakė Kauno klinikinės ligoninės atstovas.

Tuo metu STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas nurodė, jog STT neprivalo oficialiai informuoti įstaigos apie atliekamus procesinius veiksmus. Procesiniai veiksmai – dokumentų poėmiai, anot STT atstovo buvo atlikti besilaikant visų įstatymo reikalavimų.

R.Matonis: tokioa galimybės nėra numatyta

Teisės aktai nenumato galimybės blaivumą vairuotojui tikrintis praėjus daugiau nei valandai po to, kai jam nustatytas neblaivumas, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Teisės aktuose tokios galimybės nėra – daugiau negu po valandos (tikrintis girtumą). Tik vien išimtis – ta valanda“, – aiškino R.Matonis.

Tačiau, pasak jo, net ir tuo atveju, jeigu neblaivumą vairuotojas pasitikrina per valandą, tai dar nereikia, kad būtent šiais duomenimis remsis teismas, kuris ir sprendžia, ar asmuo vairavimo metu galėjo būti neblaivus.

„Yra buvę atvejų, kai žmogus įpučia 0,45 promilės, nuvažiuoja, duoda kraują, būna 0,35 promilės ir teismas, įvertinęs visas aplinkybes, priima sprendimą, kad asmuo vairavimo metu buvo neblaivus“, – kalbėjo policijos atstovas.

Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė šeštadienį Kaune, įtariama, neblaivi sukėlė avariją, šio eismo įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Įtariant, kad bandyta nuslėpti D.Gineikaitės galimo neblaivumo faktą, atskirą tyrimą pirmadienį pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

D.Gineikaitė pirmadienį išėjo neapmokamų atostogų. Ji neigia buvusi neblaivi ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje.

Teismo posėdis dėl D.Gineikaitės sukelto eismo įvykio Kauno apylinkės teisme yra numatytas sausio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius