-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 10 /08:45

R.Šimašius stabdo atostogas: „Tokios purvo lavinos neatlaikytų niekas, sušlubavo Gilmos sveikata“

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad nors yra politikas, viešas asmuo, tačiau esą viskam yra ribos. Todėl jis nutraukia atostogas ir trumpam grįžęs į Vilnių žada surengti spaudos konferenciją, kurioje atsakys į visus klausimus, kilusius dėl jo naujosios santuokos. O tada grįš atgal pas žmoną Gilmą, kuri šiuo metu atsidūrė ligoninėje Prancūzijoje.
Vilniaus Reformatų skvero atidarymas
Vilniaus Reformatų skvero atidarymas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Aš esu politikas, viešas asmuo, tačiau viskam yra ribos. O ypač kai tai liečia mano artimuosius. Kai kritika virsta purvu, komentarai – žeminimu, bandymai rinktis politinius taškus – melu, detalių nežinojimas – būrimu iš kavos tirščių, – to jau per daug. Tokios purvo lavinos neatlaikytų niekas. Visi turi teisę kelti klausimus, bet pačių sugalvotas šmeižtas nėra atsakymai į juos.

Todėl matydamas šią purvo fiestą, stabdau savo atostogas ir dar šiandien parskrendu į Lietuvą. Grįžtu vienas – purvo ratilai pasiekė mus ir Prancūzijoje, sušlubavo Gilmos sveikata, ji nuo vakar guli ligoninėje, bet šiuo metu jaučiasi geriau – grįšiu pas ją rytoj, iki to laiko ja pasirūpins draugiški prancūzai, pas kuriuos esame apsistoję“, – feisbuke parašė R.Šimašius antradienio rytą.

Jis žada trečiadienį sukviesti žiniasklaidos atstovus į pusryčius savo kabinete ir atsakyti į klausimus.

Paskelbęs apie vedybas R.Šimašius sulaukė priekaištų ir kritikos dėl esą galbūt per vėlai deklaruotų asmeninių ryšių, kadangi jo žmona Gilma Teodora Gylytė dirbdama „Do Architects“ yra laimėjusi kelis savivaldybės konkursus. Be to, savivaldybė parėmė jos pusbrolio Benedikto Gylio fondo projektą „Portalas“, nors apie tai pranešimuose spaudai buvo nutylėta.

Opozicija Vilniaus miesto savivaldybėje jau pareikalavo, kad meras atsistatydintų.

Tokiai aukai nepasiruošęs

Anot R.Šimašiaus, politika visada reikalauja daug asmeninių aukų, tačiau jis teigia, kad jų vis dar nėra pasiruošęs aukoti. Ir ypač žinodamas, kad tai jo mylimų žmonių aukos. Ir esą nėra pasiruošęs viešai aptarinėti savo skyrybų istorijos, nes turi du nepilnamečius vaikus, kurie neturėtų būti į tai įtraukti.

Jis gina ir savo žmoną Gilmą, teigdamas, kad jis meru nebebūsiąs po dvejų metų, o „ji dar ilgai galės kurti nuostabią Vilniaus architektūrą“.

Remigijus Šimašius susituokė su Gilma Teodora Gylyte
Remigijus Šimašius susituokė su Gilma Teodora Gylyte

„Ar dabar lengviausias kelias būtų pasitraukti iš politikos, kaip siūlo kai kurie politiniai oponentai arba juos cituojantys žiniasklaidos kanalai? Kažkuria prasme tai tikrai būtų paprasta – nes net ir pats fantastiškiausias darbas negali būti vertas tokių aukų.

Tačiau aš nepaliksiu nebaigtų darbų, net jeigu kai kas to ir labai norėtų. Šiame poste jau teko atlaikyti politines išdavystes, pandemijas, radikalų atakas, rinkiminius šmeižtus – atlaikysiu ir šią. Nežinau, ar atlaikys tie, kas mano galintys sistemiškai drabstyti purvais niekuo dėtus žmones.

Nenoriu palikti neatsakytų klausimų, nuo jų nebėgu ir nebėgsiu, tam ir grįžtu. Prisipažinsiu, kai kurių klausimų ar teorijų net nesitikėjau – žmonių fantazija beribė. Tačiau suprantu, kad dauguma klausimų kyla iš rūpesčio, žingeidumo, asmeninių patirčių, dažnai – iš aukštų klausiančių ar pasisakančių asmenų moralinių standartų, dažniausia iš noro suprasti“, – teigia feisbuke R.Šimašius.

Nepaliksiu nebaigtų darbų, net jeigu kai kas to ir labai norėtų. Šiame poste jau teko atlaikyti politines išdavystes, pandemijas, radikalų atakas, rinkiminius šmeižtus – atlaikysiu ir šią.

Vilniaus meras tvirtina, kad Gilma nebuvusi jo skyrybų priežastis, o apie skyrybas buvusiai žmonai jis sako užsiminęs dar pernai vasarą – „ir pokalbyje dviese, ir poros terapijos metu“, o atskirai apsigyveno nuo rugsėjo, tuo metu, kaip sako, dar nežinodamas, ar visam laikui.

Galutinį sprendimą dėl skyrybų buvusiai žmonai pranešęs lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje, o su Gilma artimiau bendrauti, teigia R.Šimašius, jie pradėjo po praėjusių Kalėdų.

Skyrybų viešai neaptarinės

„Su Agne užauginome jau suaugusią ir iš namų prieš kelerius metus išvykusią Agnės dukrą iš pirmos santuokos ir iki šiol auginame du mūsų bendrus vaikus. Skyrybų sunkiausia dalis yra ta, kad negaliu nuolat būti su savo vaikais, o tik matytis pagal jų galimybes. Pagal mūsų susitarimą jų gyvenamoji vieta yra su mama – jos bute, kuris iki tol buvo mūsų bendra nuosavybė.

Taip, be abejo (išlaiko vaikus – red. past.). Mūsų susitarimu tam skiriu alimentus, kurie sudaro pusę mano šiandieninio atlyginimo“, – rašo R.Šimašius, teigdamas, kad neketina viešai aiškintis santykių, kaip tai padarė A.Matulaitė, tačiau patikinęs, kad vaikai apie naujus jo santykius sužinoję iš jo, ne tik žiniasklaidos.

Į klausimą, kodėl santykius su Gilma deklaravo prieš pat vestuves, R.Šimašius atsako padaręs taip, kaip įpareigoja įstatymas: „Nežinau tokio žmogaus, kuris ramia širdimi pasakytų apie dar ankstesnio deklaravimo būtinybę. Kada tai turi būti? Prieš pasakant vaikams? Prieš pasakant tėvams? Ar gal net prieš pasakant mylimam žmogui, kad jį myliu? Aš patarimų tokiais klausimais nedrįsčiau duoti niekam.

Galiu pasakyti atvirai – kai jau su Gilma supratome, kad santykiai pasiekė tokį lygį, kai jau turime juos deklaruoti viešai, tai per savaitę nusprendėme ir susituokti, nes tai ir yra tokių santykių esmė ir visiškas aiškumas. Taip, mūsų vedybos buvo apgalvotos, bet tai buvo greitas sprendimas, o ne slapto ir ilgai rengto plano dalis.“

Kai jau su Gilma supratome, kad santykiai pasiekė tokį lygį, kai jau turime juos deklaruoti viešai, tai per savaitę nusprendėme ir susituokti, nes tai ir yra tokių santykių esmė ir visiškas aiškumas.

Įtakos sako daryti negalėjęs

Meras teigia neturėjęs ir esą negalėjęs turėti jokios įtakos „Do Architects“ veiklai ir laimėtiems konkursams, kuriuos skelbė Vilniaus miesto savivaldybė. Nes esminius sprendimus konkursuose priima arba nepriklausoma komisija (Tolminkiemio gimnazija, „Kuriu Vilnių“ ir kiti projektai), arba savivaldybės administracija. Meras esą tame nedalyvauja.

„Vilniaus savivaldybėje yra beveik tūkstantis darbuotojų. Jei kažkuriam bent vienam dariau spaudimą dėl „Do Architects“ – eikite ir pasakykite tai viešai, už tokią medžiagą dabar žiniasklaida net sumokėtų. Aš žinau, kad to nebuvo ir nebus.

Ir apskritai, suprantu, kad kiekvienas mąsto pagal savo sugedimo laipsnį, bet negi tikrai kas nors galvoja, kad aš, būdamas aukščiausiame karjeros poste, ir Gilma, būdama vienos geriausiai dirbančių architektūros įmonių bendrasavininke, norėsime rizikuoti viskuo?

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tolminkiemio gimnazijos simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tolminkiemio gimnazijos simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija

Nepriklausomai nuo to, kokia suma dabar šviečia jūsų fantazijose – tūkstantis, šimtas tūkstančių ar net milijonas eurų – mielieji, nei aš, nei Gilma tokiu būdu niekada gyvenime neuždirbome duonai ir neuždirbsime. Tai būtų vagystė prieš save, prieš vilniečius, prieš politikos (man) ir verslo (jai) partnerius“, – tvirtina R.Šimašius.

Jis teigia pats nesprendžiantis ir niekada nesprendęs apie jokius konkrečius projektus mieste, tikisi, kad taip bus ir po jo kadencijos pabaigos.

„Ir toliau nedalyvausiu jokiuose sprendimuose dėl „Do Architects“, dabar jau vengiant net tokios regimybės. O miestas, deja, iki mano kadencijos pabaigos prarado „Do Architects“ pagalbą naujiems projektams – taip jau anksčiau nusprendė šio verslo bendrasavininkiai. Sakau „deja“, nes kaip bebūtų ir ką paliudys bet kuris jų konkurentas – tai vieni geriausių architektų mieste, savo laiką (dažnai ir savo sąskaitą) skyrę ir miesto tobulinimui“, – teigė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius