Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 21

Radviliškis užsidarė į karantiną: ligoninė neveikia, darbas ir mokslas – nuotoliniu būdu, atvejų jau beveik 70

Nuo pirmadienio Radviliškio rajono savivaldybė pradeda gyventi karantino ritmu. Dėl mieste staigiai išplitusios koronaviruso infekcijos uždaryta miesto ligoninė, mokymas nuo pirmadienio vyks tik nuotoliniu būdu, išskyrus pradinukus, dirbti taip pat rekomenduojama nuotoliniu būdu, uždrausti bet kokie renginiai. Radviliškio rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas, savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų valdymo centro koordinatorius Justinas Pranys LRT radijui sakė, kad, sekmadienio duomenimis, nustatyti 69 COVID-19 atvejai, susiję su ligonine, kuri ir tapo koronaviruso židiniu.
Mobilusis patikros punktas įsikūrė buvusioje degalinėje
Mobilusis patikros punktas įsikūrė buvusioje degalinėje / Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

Rugsėjo 19 d. Radviliškio rajono savivaldybėje sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame nuspręsta, kad nuo pirmadienio Radviliškyje pradeda veikti mobilusis punktas, kuriame bus atliekami tyrimai Radviliškio gyventojams, teikiant prioritetą asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams. Į mobilųjį punktą gyventojai registruosis karštąja linija telefono numeriu 1808, gaus kodą ir nurodytą laiką, kada jiems paskirtas laikas tyrimui paimti ir kada jie turi atvykti į mobilųjį punktą. Mobilusis punktas įkurtas buvusioje degalinėje Radmės g.

Nuo rugsėjo 21 dienos Radviliškio rajone dviem savaitėms bendrojo ugdymo įstaigoms nurodyta ugdymo procesą 5–10 klasėms ir gimnazinėms klasėms organizuoti nuotoliniu būdu. Priešmokyklinio ugdymo, 1–4 klasių mokiniai į ugdymo įstaigas kol kas eina ir jiems ugdymo procesas kol kas vykdomas ugdymo įstaigose.

Neformaliojo ugdymo procesas tiek ugdymo įstaigose, tiek kitose įstaigose, kurios organizuoja neformaliojo ugdymo užsiėmimus, nuo rugsėjo 21 d. taip pat stabdomas dviem savaitėms. Jei epidemiologinė situacija negerės, tada šis sprendimas bus pratęstas.

Taip pat dviem savaitėms stabdoma veikla žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo dienos centruose, vaikų dienos užimtumo centruose.

Rekomenduojama nuo rugsėjo 21 d. Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, savivaldybės biudžetinėms įstaigoms bei įmonėms, tiek privataus, tiek viešojo sektoriaus įmonėms ir įstaigoms, jei tai įmanoma, veiklą vykdyti nuotoliniu būdu ir gyventojus aptarnauti nuotoliniu būdu.

Nuo rugsėjo 21 d. Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje priimtas sprendimas atšaukti ar vėlesniam laikui atidėti visus Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje suplanuotus tiek komercinius, tiek nekomercinius renginius ir neplanuoti naujų renginių, iki kol epidemiologinė situacija Radviliškio rajone nepagerės ir nebus priimtas atskiras sprendimas. Draudimas galioja Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms ir kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims, organizuojantiems masinius renginius, konferencijas, seminarus, susitikimus ir pan. Numatytos sporto varžybos gali vykti, tik be žiūrovų ir laikantis visų saugumo reikalavimų.

Komisija rekomenduoja seniūnijoms ieškoti galimybių pasirūpinti viešųjų erdvių dezinfekavimu visame Radviliškio rajone. Bus dezinfekuotos ugdymo įstaigų patalpos, ir, pagal poreikį, daugiabučių namų laiptinės.

Ekstremalių situacijų komisija kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl realios pagalbos teikimo Radviliškio ligoninei siekiant pasitelkti gydytojus rezidentus darbui Radviliškio ligoninei organizuojant medicinos pagalbos teikimą Radviliškio rajono gyventojams. Ligoninė nebepriima naujų pacientų, joje sustabdyta didžioji dalis paslaugų. Sekmadienio duomenimis, koronavirusu užsikrėtė 29 ligoninės darbuotojai ir 40 pacientų. Koronavirusas išplito slaugos skyriuje, kur guli daug sunkios būklės pacientų, turinčių sudėtingų gretutinių ligų.

COVID-19 valdymo komitetas skelbs naujas viruso valdymo priemones

Pirmadienį COVID-19 valdymo komiteto posėdis spręs, kokių priemonių imtis viruso plitimui suvaldyti.

Premjeras Saulius Skvernelis feisbuke paskelbė, kad posėdyje planuojama priimti „naujus taktinius sprendimus, kurie leistų mažinti viruso plitimo pagreitį nestabdant gyvenimo šalies viduje“.

Vyriausybės vadovas sako suprantantis, kad nauja realybė gyvenant su virusu žmones vargina, bet tik „visuomenės sąmoningumas saugant save ir aplinkinius yra veiksmingiausia priemonė“, kol bus išrasta vakcina.

„Beveik 100 naujų užsikrėtimo atvejų per parą – tikrai daug. Per daug. Tačiau noriu visus nuraminti ir priminti, kad esame pasiruošę ir žinome, ką reikia daryti“, – sako premjeras.

Šeštadienį Lietuvoje buvo pranešta apie rekordinį naujų koronaviruso atvejų per parą skaičių – 99. Daugiausia naujų atvejų per parą iki šiol buvo fiksuota 90, epidemijos piko metu balandį. Iš viso per savaitgalį nustatyti nauji 179 koronaviruso atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius