Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 18 /14:40

Ramūno Karbauskio turtas per metus paaugo beveik 800 tūkst. eurų

„Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio turtas per metus šiek tiek paaugo ir pernai siekė kiek per 16 mln. eurų, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) antradienį paskelbti duomenys.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Valstiečių“ lyderis už 2018 metus VMI deklaravo sklypų Lietuvoje už 4,4 mln. eurų, automobilių – už 105,7 tūkst. eurų.

R.Karbauskis nurodė turintis akcijų už 9,7 mln. eurų, dalių ir/ar pajų – už 458 tūkst. eurų. LVŽS pirmininkas deklaravo ir santaupų už 192 tūkst. eurų.

Savo turto deklaracijoje vienas turtingiausių politikų nurodė turintis butą ar kelis butus Lietuvoje už 6487 eurus ir butų už 450,3 tūkst. eurų užsienyje.

Gyvenamųjų namų, esančių Lietuvoje, vertė – 203 tūkst. eurų, užsienyje – beveik 475 tūkst. eurų. R.Karbauskis deklaravo kitų statinių už 2036 eurus.

Ispanijoje gyvenanti R.Karbauskio sutuoktinė Lina Karbauskienė deklaravo gerokai mažiau turto. Ji nurodė Lietuvoje turinti sklypų už 3535 eurus, automobilių už 40 tūkst. eurų ir 24,3 tūkst. eurų santaupų.

Už 2017 metus deklaruoto R.Karbauskio turto vertė siekė 15,2 milijono eurų. Palyginimui, už 2016-uosius R.Karbauskio deklaruotas turtas sudarė 14,73 mln. eurų.

BNS nurodo, kad be R.Karbauskio Seime dirba dar trys milijonieriai: liberalas Kęstutis Glaveckas ir konservatoriai Gabrielius Landsbergis bei Kazys Starkevičius.

K.Glaveckas deklaravo turto už 1,6 mln. eurų. Metais anksčiau jis taip pat buvo antrasis sąraše, jo turtas siekė 1,5 mln. eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kazys Starkevičius, Gabrielius Landsbergis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kazys Starkevičius, Gabrielius Landsbergis

Parlamentaras nurodo turintis įvairaus nekilnojamojo turto už 1,2 mln. eurų. Kitą jo turtą sudaro santaupos, vertybiniai popieriai. Dar daugiau kaip 2 mln. eurų turto nurodo turinti jo žmona Rūta Rutkelytė.

G.Landsbergio turto vertė pernai siekė 1,4 mln. eurų ir, palyginti su 2017 metais, jis padvigubėjo: tuomet parlamentaras deklaravo 760 tūkst. eurų turto.

659 tūkst. eurų išaugo parlamentaro turimų vertybinių popierių vertė. Įvairūs vertybiniai popieriai sudaro didžiąją dalį G.Landsbergio turto – 1,1 mln. eurų. Jo žmonos Austėjos Landsbergienės turtas sudaro 448 tūkst. eurų.

G.Landsbergis anksčiau yra sakęs, jog 750 tūkst. eurų, praėjusių metų pradžioje investuotų į fondą, jo šeima gavo iš A.Landsbergienės verslo daug metų kauptų dividendų.

K.Starkevičius nurodo turįs turto už 1 mln. eurų, metais anksčiau – 774 tūkst. eurų. 333 tūkst. eurų išaugo jo nekilnojamojo turto vertė. Iš viso parlamentaras turi žemės sklypų už 402 tūkst. eurų bei įvairaus nekilnojamojo turto už 448 tūkst. eurų.

Jis taip pat nurodo turintis 423 tūkst. eurų dydžio skolą.

Trys Seimo nariai „valstiečiai“ nurodo turintys turto, kurio vertė siekia vos kelis tūkstančius eurų. Robertas Šarknickas nurodo, kad jo turto vertė – 1 tūkst. eurų santaupų.

Agnė Širinskienė deklaruoja 4,4 tūkst. eurų turto: automobilį bei 1,4 tūkst. eurų santaupų. Tiesa, jos sutuoktinio Arvydo Širinsko turtas didesnis – dar 10,3 tūkst eurų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

Rūta Miliūtė yra deklaravusi 8,3 tūkst. eurų turto: automobilį bei 5,8 tūkst. eurų santaupų.

Toliau tarp kukliausias pajamas turinčių parlamentarų – liberalė Aušrinė Armonaitė, kurios turtas siekia 10,5 tūkst. eurų, ir „valstietis“ Arvydas Nekrošius, kurio turto vertė – 11,5 tūkst. eurų.

Politikų ir jų šeimos turto deklaracijos buvo pateiktos už 2018 metus.

Lyginant su 2017 metais milijonierių Seime padaugėjo. Metais anksčiau daugiau nei milijoną eurų siekiantį turtą be R Karbauskio ir K.Glavecko deklaravo konservatorius Tadas Langaitis, jis pernai pasitraukė iš parlamento atsisakęs pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius