-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 04

Remigijus Šimašius apie Vilniaus gatvės tvarkytojus: reikėtų juos įtraukti į juodąjį sąrašą

Lėta ir vangia Vilniaus gatvės rekonstrukcija piktinasi ne vienas vilnietis. Nors orai atšilo, tačiau šioje gatvėje dažniau tuščia, nei verda darbas. Konkursą laimėję rangovai tvirtina intensyviai dirbantys, o dėl kylančių problemų baksnoja į savivaldybės pusę. Tačiau Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikras: būtent rangovai buvo nepasiruošę vykdyti šį projektą.
Vilniaus gatvėje dirba vos keli darbininkai
Vilniaus gatvės remontas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kalbėdamas 15min studijoje R.Šimašius sakė, kad ši situacija yra visiškai nedovanotina: konkursą laimėjo bendrovė, niekada Vilniuje projektų neįgyvendinusi. „Šiandien galiu pasakyti labai aiškiai – jeigu taip tęsis dar kurį laiką, tai padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad tos įmonės jokių užsakymų Vilniuje daugiau nebūtų niekada. Taip, galima teisintis, kad projektas seniai padarytas, nėra tinkamas, kad elektros kabeliai nebuvo pažymėti ar dujų vamzdis ar kiti dalykai. Bet darbų organizavimas yra visiškai nedovanotinas“, – sakė meras.

Rangovas – nepasiruošęs?

Vilniaus gatvėje problemos, anot R.Šimašiaus, yra dvi. Pirmiausia tai netinkamai parengtas projektas. Nuėmus viršutinį gatvės sluoksnį paaiškėjo, kad apačioje yra pakloti elektros tinklai, kurie nebuvo pažymėti. Dujininkai nutiesė vamzdžius ir tai irgi nebuvo pažymėta, o virš jo suplanuoti šviestuvai. Tad tą reikėjo projekte keisti.

„Bet jeigu būtų rangovas, kuris moka normaliai organizuoti darbus, tos problemos jau galėjo būti išspręstos. Sakyčiau, pagrindinė yra rangovo problema. Ir jeigu nebus susiimta pačiu artimiausiu metu, padarysiu viską, kad to rangovo daugiau čia kojos nebūtų“, – sakė R.Šimašius.

Konkursą rekonstruoti Vilniaus gatvę laimėjo bendrovė „Hidrostatyba“, darbus teritorijoje vykdo jos dukterinė įmonė „HSC Baltic“, tačiau jų atstovai komentuoti situaciją atsisako, siūlydami dėl visų klausimų kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę.

Vilniečiai permokėjo

R.Šimašius piktinasi ir tuo, kad darbus vykdantys rangovai net nesugebėjo laikinų šaligatvių įrengti, o darbų vykdytojo pareigas neretai tenka dirbti Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriui ir jo pavaldiniams. „Mokesčių mokėtojai jau už šitą rangovą permokėjo su kaupu. Nes visiškai netinkamo lygio žmonės turi dirbti darbų vykdytojo darbus. Tai nepateisinama, darysime labai rimtas išvadas. O jeigu rangovas nesusiims, tai aš, jei pritrūks, inicijuosiu ir įstatymus, kad būtų galima turėti juodus sąrašus po tokių prisidirbimų“, – kalbėjo meras.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus gatvėje dirba vos keli darbininkai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus gatvėje dirba vos keli darbininkai

Vis dėlto darbus pabaigti pagal numatytą laiką – birželio pradžioje atidaryti atkarpą iki Labdarių gatvės, o liepos viduryje – iki Islandijos gatvės, rangovai turėtų.

Pirmasis šios gatvės rekonstrukcijos etapas prasidėjo pernai, spalį, ir tęsėsi iki šalčių. Per šį etapą Vilniaus gatvėje buvo sutvarkytos beveik visos požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, pastatų lietvamzdžiai ir kt.

Antrojo etapo metu Vilniaus gatvės važiuojamojoje dalyje bus paklota apie 165 tūkst. naujų juodo bazalto ir granito trinkelių, apie 97 tūkst. (du trečdaliai) likusių dar geros būklės trinkelių bus perklotos iš naujo. Apie 20 tūkst. senų nusidėvėjusių šaligatvio plytelių bus pakeistos naujomis granito plytelėmis bei bus įrengti nauji granito borteliai. Taip pat Vilniaus gatvėje bus įrengti pakeliami užtvarai, atskirsiantys pėsčiųjų zoną nuo Gedimino prospekto iki Labdarių gatvės.

VIDEO: 15min studijoje — Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius