-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 11

Remigijus Šimašius atsistatydins, jei Liberalų sąjūdis gaus mažiau, nei turi dabar

Korupcijos skandalo krečiamo Liberalų sąjūdžio pirmininku šeštadienį išrinktas Vilniaus meras Remigijus Šimašius prognozuoja, kad iki rinkimų jo vadovaujama partija atgaus bent dalį prarasto rinkėjų pasitikėjimo. Jei taip neatsitiks, R.Šimašius žada prisiimti asmeninę atsakomybę ir trauktis iš partijos pirmininko pareigų.

Vos išrinktas Liberalų sąjūdžio pirmininku R.Šimašius žurnalistams sakė, kad Liberalų sąjūdis turi keistis ir eiti į priekį.

„Labai aiškiai sakiau kandidatuodamas, kad mes, kaip Liberalų sąjūdis, turime keistis ir eiti į priekį ir savo žinią skleisti labai aiškiai ir tvirtai. Ir galiausiai tas išvadas, kurias mes pasidarėme po mus ištikusių bėdų, mes pasidarėme. Sprendimai priimti. Standartas pasitvirtintas. Jau įdiegėme priemones dėl savo skaidrumo ir aš drąsiai žengiu tolyn“, – sakė jis.

R.Šimašius tikino, kad konkurencija partijos pirmininko rinkimuose buvo rimta, o konkurentai irgi būtų galėję sutelkti partiją.

VIDEO: Liberalų sąjūdžio pirmininku išrinktas Remigijus Šimašius

Seimo rinkimuose nedalyvaus

Liberalų sąjūdžio pirmininkas dar kartą patvirtino, kad pats partijose į Seimo rinkimus neves ir Vilniaus mero posto neatsisakys.

Todėl jis mano, kad geriausias kandidatų sąrašo lyderis būtų partijos frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas. Kol kas atrodo, kad liberalai sąrašo lyderį pasirinks taryboje ir neleis jo išrinkti visiems partijos nariams reitinguojant.

Aš net neabejoju, kad mes ne tik peržengsime 5 proc. ribą, bet ir turėsime gerokai geresnius rezultatus nei turime šiandien.

„Šiuo atveju mūsų įstatuose yra numatyta tvarka, kad būtent taryboje yra numatytas reitingavimas. Taip ir bus. Mes turime diskusiją, kaip tai turėtų vykti. Žinau ir paties Eugenijaus nuostatą, kad jis ko gero siūlytų, kad visi kandidatai būtų reitinguojami ir kas surenka daugiausia taškų, tas ir lyderis. Kaip bus, pamatysime. Aš manau, kad ir vienas, ir kitas variantas turi savo logiką. Tai techninė detalė“, – sakė R.Šimašius pridurdamas, kad pats sąrašo lyderiu mato E.Gentvilą.

Tikisi laimėti daugiau nei turi

Klausiamas, kokius rezultatus partijai prognozuoja Seimo rinkimuose, R.Šimašius skaičių neminėjo.

„Aš manau, kad mes už dviejų – trijų savaičių, kai reitinguosime sąrašą galėsime paskelbti tuos skaičius, kurių tikimės mandatų prasme“, – sakė jis.

Šiuo metu, pasak R.Šimašiaus, partijai svarbu atsistoti ant kojų ir susigrąžinti ne tik rinkėjų pasitikėjimą, bet ir vėl pasitikėti vienam kitu.

Vis dėlto perklaustas, ar dabartiniai 6,6 proc. rinkėjų palaikymo, nurodomo visuomenės apklausose, yra dugnas, ar liberalai gali apskritai neperžengti 5 proc. rinkėjų balsų kartelės, R.Šimašius nedvejojo.

„Aš net neabejoju, kad mes ne tik peržengsime 5 proc. ribą, bet ir turėsime gerokai geresnius rezultatus nei turime šiandien. Bent jau turėsime didesnį palaikymą negu šiandien, kur buvo paskutiniai tyrimai. Manau, kad visiškai realistiška yra turėti gerokai daugiau mandatų negu turime šiandien Seime“, – sakė jis.

Šiuo metu Liberalų sąjūdis turi dvylika atstovų Seime.

Nepavyks – trauksis

Jei gaus mažiau nei dvylika mandatų po spalį vyksiančių Seimo rinkimų, R.Šimašius žada atsistatydinti iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų.

„Natūralu, jei tie tikslai nebus įgyvendinti, natūralu, kad partijos lyderis turi prisiimti asmeninę atsakomybę“, – sakė jis.

R.Šimašius tikina, kad dabar Liberalų sąjūdžiui svarbiausia atgauti rinkėjų, o ne kitų politinių partijų pasitikėjimą. Tačiau R.Šimašius neatmeta, kad Liberalų sąjūdis po rinkimų gali būti ir valdančiosios koalicijos narys.

Nors partijos kolegos kritikuoja visus partijos vadovybės žingsnius po gegužės 12-osios, kai 5 buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko namų duris pasibeldė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ir paskui jam pareiškė įtarimus kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu, R. Šimašius savo klaidų beveik neįžvelgia.

„Turbūt pagrindinis dalykas, kurį galėjome per tą mėnesį daryti geriau, tai kai kuriuos sprendimus priimti greičiau. Kita vertus, aš labai džiaugiuosi, kad mes į tą partijos išgryninimo, išsivalymo, atsistojimo ant kojų etapą baigiame ir jau galime drąsiai dėlioti rinkimų sąrašą, rinkimų programą ir eiti į rinkimus išsisprendę tas problemas, kurias turėjome“, – sakė R.Šimašius.

Po to, kai E.Masiulis sulaukė įtarimų paėmęs 106 tūkst. eurų kyšį iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už koncernui palankius sprendimus, Liberalų sąjūdžio reitingai visuomenės apklausose smuko rekordiškai.

„Delfi“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų agentūros „Spinter tyrimai“ gegužės 19-26 dienomis atliko visuomenės nuomonės apklausoje partijos populiarumas krito iki 6,6 proc. žemumų, kai balandį už liberalus norėjo balsuoti 15,5 proc. respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius