Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 16

Remigijus Šimašius: neturiu ko slėpti, tik man nepatinka, kad paviešinta mano gramatinė klaida

„Nemalonus jausmas yra, kai darbiniai ir asmeniniai laiškai yra ištraukiami ir paviešinami. Toks jausmas, kad kažkas bandė apipilti pamazgų kibiru, bet rezultatas išėjo toks, kad žmogus bebandydamas pats labiau apsipylė“, – taip skandalą dėl žurnalisto Edmundo Jakilaičio paviešintų jo laiškų komentuoja Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis tikina naktį miegojęs ramiai, o gailisi tik dėl dviejų dalykų.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak mero, jo darbai nesiskiria nuo minčių: „Ką šnekėjau, tą ir dariau, o dabar tai tėra to iliustracijos.“ R.Šimašius tikina esąs tikras, kad nei jau paskelbti laiškai, nei kažkas, kas galėtų pasirodyti ateityje, negali jo ar jo kolegų sukompromituoti.

Meras įtaria, kad tai galėjęs būti asmeniškumų ir noro įgyvendinti politinį revanšą mišinys. Bet politinių oponentų, kurie galbūt kiša jam koją, jis įvardinti neskuba, esą „nesinori dalintis įtarimais“.

„Labiausiai man šitoje istorijoje nepatinka tai, kad pirmame laiške paviešinta viena mano gramatinė klaida, tikrai dėl to susinervinau. O antras dalykas – vietoj to, kad galėčiau kitus darbus daryti, kurių daug suplanuota ir laiką suspausti sunku, dabar tenka aiškintis apie nebūtas istorijas“, – žurnalistams tvirtino R.Šimašius.

Konfliktas tarp Vilniaus mero ir žurnalisto E.Jakilaičio kilo dėl žlugusios avialinijų bendrovės „Air Lituanica“. Trečiadienį E.Jakilaitis paviešino R.Šimašiaus, jo patarėjo Aleksandro Zubriakovo ir Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės susirašinėjimą dėl „Air Lituanica“. Be kitų dalykų, E.Jakilaitis teigia ir tai, kad esą Vilniaus vadovai turėjo bent kelis pasiūlymus gelbėti avialinijas, bet to nepadarė.

Labiausiai man šitoje istorijoje nepatinka tai, kad pirmame laiške paviešinta viena mano gramatinė klaida, tikrai dėl to susinervinau. O antras dalykas – vietoj to, kad galėčiau kitus darbus daryti, dabar tenka aiškintis apie nebūtas istorijas, – tvirtino R.Šimašius.

Meras neslepia kalbėjęs su Estijos bendrove „Infortar AS“, kuri galėjo būti pagrindinis ir galimas investuotojas.

„Paspartinome derybas, bet pasirodė, kad sąlygos yra ne tokios, kad galėtų ar savivaldybė pakelti, arba Vyriausybė galėtų prisidėti. „AirBaltic“ intencija pasirodė balandžio pabaigoje ar gegužės mėnesį, kiek aš žinau, ir buvo paviešinta, kad susitikimo metu tarp Lietuvos ir Latvijos susisiekimo ministrų tai buvo padaryta, bet vėl gi – gal viename ar kitame pokalbyje buvo pasakyta tai, o sugrįžusi namo Lietuvos pusė nepanoro padaryti to, kas buvo būtina, kad toks sandoris įvyktų, – padengti sukauptų nuostolių ir įsipareigoti dėl tolimesnės kompanijos steigimo. Kitų galimų investuotojų teoriškai buvo, bet praktiškai nebuvo jokios galimybės prieiti prie jokios konkrečios šnekos“, – kalbėjo meras.

A.Vaitkunskienė, anot R.Šimašiaus, ketina kreiptis į teisėsaugą dėl „informacijos pavogimo, nutekinimo iš savivaldybės, nes labai aišku, kad tai padaryta iš savivaldybės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius