Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 30

Rudenį „valstiečiai“ imsis naujo parlamentinio tyrimo dėl verslo įtakos politikams

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) per Seimo rudens sesiją žada imtis naujo parlamentinio tyrimo dėl verslo grupių įtakos sprendimų priėmimui. Šeštadienį tai 15min sakė Seimo narė Agnė Širinskienė.
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mes registruosime [būsimo parlamentinio tyrimo projektą] kitą ar dar kitą savaitę. Tiesiog dabar yra išvykusių dar kolegų, kurie norėtų pasirašyti. Tai kai atvyks – registruosime“, – 15min sakė parlamentarė Agnė Širinskienė.

Ji teigė, kad klausimas bus svarstomas „artimiausiame posėdyje po registravimo“. Tai reiškia, kad dėl naujojo parlamentinio tyrimo Seimas turės apsispręsti per rudens sesijos pradžią, pirmuose posėdžiuose.

A.Širinskienė sakė, kad šiuo metu po parlamentinio tyrimo projektu LVŽS frakcija surinko apie penkiasdešimt parašų.

Paklausta apie tyrimo temą, A.Širinskienė sakė: „Jūs matysite kai bus užregistruoti klausimai, kaip tiksliai jie suformuluoti. Vėlgi, keliamas klausimas dėl verslo grupių ar atskirų asmenų poveikio sprendimo priėmimams; kalbant abstrakčiai.“

Seimo narė aiškino, kad tyrimą turėtų atlikti laikinoji komisija. Ji turėtų ieškoti atsakymų į 4-5 klausimus, susijusius su verslo poveikiu politikams.

Grasina palikti frackiją

Pirmasis apie šią idėją – rengti naują parlamentinį tyrimą dėl verslo grupių poveikio politikams – paskelbė LVŽS partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Prieš kelias savaites jis sakė, kad tam pritarė beveik visi frakcijos nariai. Susilaikė trys. LVŽS atstovai Vytautas Bakas ir Justas Džiugelis dar iki balsavimo paliko frakcijos posėdį.

Tada V.Bakas sakėsi paliksiąs LVŽS frakciją, jeigu bus imtasi tokio tyrimo.

„Neapibrėžti tyrimai, kerštai veda į niekur. Jeigu frakcijos lyderis toliau taip elgsis, aš tikrai nematau galimybių dirbti toje frakcijoje“, – BNS sakė V.Bakas.

Jis teigė, kad naujas tyrimas būtų beprasmiškas ir tik sukeltų politinį chaosą.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas V.Bakas siūlė koncentruotis į jau atliktą parlamentinį tyrimą ir siekti, kad būtų įgyvendintos rekomendacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius