Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 19 /15:52

S.Jakeliūnas: V.Sinkevičius labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms

Su „valstiečių“ sąrašu išrinktas Europos Parlamento narys Stasys Jakeliūnas pareiškė neremsiantis Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūros į Europos Komisijos narius.
Stasys Jakeliūnas ir Virginijus Sinkevičius
Stasys Jakeliūnas ir Virginijus Sinkevičius / 15min nuotr.

„Tiek galiu patvirtinti (kad neremsiu), bet detalesnių komentarų kol kas neteiksiu“, – BNS sakė S.Jakeliūnas.

Apie S.Jakeliūno poziciją pirmasis savaitgalį pranešė dienraštis „Kauno diena“.

Pirmadienį popiet europarlamentaras išsamiau išdėstė savo poziciją. V.Sinkevičiui kliūvo už poziciją dėl GPM tarifų bei tai, kad tylėjo, kai Seime vyko diskusijos dėl galimo M.Majausko seksualinio priekabiavimo situacijos.

„V.Sinkevičiaus kandidatūros į Europos Komisijos narius neremsiu, nes jis, mano įsitikinimu, dirbdamas Vyriausybėje labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms. Be to, neretai politinės karjeros siekia ignoruodamas moralinius principus, o atskirais atvejais – išduodamas konkrečius jaunus žmones, savo kolegas“, – feisbuke rašo S.Jakeliūnas.

Anot politiko, V.Sinkevičiaus pozicija ir įstatymų siūlymai dėl GPM tarifų dideles pajamas gaunantiems žmonėms, viešai reiškiama bankams palanki nuomonė akivaizdžiai pademonstravo, „kad socialinis teisingumas ir gerovės valstybės kūrimas jam rūpi mažiau, nei jo paties populiarumas verslo elito akyse“.

„Kita, mano manymu dar rimtesnė V.Sinkevičiaus problema – moralinė. Ji išryškėjo, kuomet reikėjo palaikymo M.Majausko ir jo politinių sėbrų TS-LKD frakcijoje puolamoms merginoms ir jas gynusioms žurnalistėms. Kai viešojoje erdvėje ir Seime vyko diskusijos dėl M.Majausko seksualinio priekabiavimo istorijų ir apkaltos proceso jam inicijavimo, ministras tylėjo. Nors žinojo, kad bent viena brutaliai puolama mergina dirba jo kuruojamoje įstaigoje. Kuomet Seime buvo balsuojama dėl M.Majausko apkaltos komisijos įsteigimo, Virginijaus salėje nebuvo. Todėl du kartus balsuojant pritrūko vos vieno balso, V.Sinkevičiaus balso. Taip elgdamasis, jis, matyt, siekė palaikyti gerus ryšius ir išvengti galimos konfrontacijos su agresyvia ir amoralia politine jėga – TS-LKD.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas

Tad geri V.Sinkevičiaus „politiniai“ instinktai ir gebėjimas sklandžiai kalbėti padeda jam išlikti populiariam, tačiau jis tikrai nėra vertas ir pajėgus Europos Komisijoje atstovauti Lietuvai ir jos bei visos ES jaunajai kartai“, – rėžė Europos parlamente dirbantis S.Jakeliūnas.,

Anot jo, LVŽS gretose tikrai yra vertesnių politikų, galinčių tapti eurokomisarais. Kaip pavyzdžiai įvardijami Seimo narys Tomas Tomilinas arba tuoj žemės ūkio ministro postą paliksiantis Giedrius Surplys.

Pats V.Sinkevičius, vertindamas kritiką, sako, kad kiekvienas parlamentaras „laisvas turėti savo nuomonę“.

„Yra mano darbai, jie yra atviri pastaruosius trejus metus, bet kiekvienas yra laisvas turėti savo nuomonę. Tai yra jo nuomonė“, – BNS teigė V.Sinkevičius.

S.Jakeliūną į Europarlamentą delegavo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, o V.Sinkevičius favoritu tapti naujuoju Lietuvos eurokomisaru tapo, kai paramą jam išsakė „valstiečių“ frakcija Seime.

V.Sinkevičiaus kandidatūrai į eurokomisarus jau pritarė Lietuvos Vyriausybė ir prezidentas. Ją dar turės patvirtinti Seimas ir Europos Parlamentas. Naujoji Europos Komisija darbą pradės lapkritį.

S.Jakeliūnas Europos Parlamente priklauso žaliųjų frakcijai.

V.Sinkevičius naujoje Europos Komisijoje gali tapti vieninteliu žaliųjų nariu, jei europinė žaliųjų partija pritars, kad politikas būtų laikomas jų atstovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius