Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10 /08:33

S.Jakeliūno pokštas: A.Maldeikienės priremtas svarsto atsisakyti europarlamentaro mandato

Stasys Jakeliūnas pranešė, jog traukiasi iš žaliųjų frakcijos Europos Parlamente (EP) bei svarsto apie galimybę atsisakyti europarlamentaro mandato. Tiesa, kalbėdamas su 15min jis patvirtino, kad tai – tik ironiškas pokštas.
Stasys Jakeliūnas
Stasys Jakeliūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Su „valstiečių“ sąrašu į EP išrinktas politikas apie sprendimą feisbuke pranešė ketvirtadienio naktį, po neeilinio žaliųjų grupės posėdžio, kuriame buvo nagrinėjamas europarlamentarės Aušros Maldeikienės laiškas, neigiantis S.Jakeliūno metamus kaltinimus kandidatui į eurokomisarus Virginijui Sinkevičiui.

„Kadangi šios EP narės reputacija čia niekam nekelia abejonių, teko visus jos laiške išvardintus faktus pripažinti ir pasitraukti iš grupės. Svarstau apie galimybę atsisakyti ir EP mandato, nes akivaizdu, kad ir šiaip jo neteksiu, kuomet A.Maldeikienė su visais faktais ir jų įrodymais kreipsis į prokuratūrą, o ši – į Europos Parlamento pirmininką“, – rašė S.Jakeliūnas.

15min ketvirtadienį ryte europarlamentaras pripažino, kad jo žinutės nereikia vertinti rimtai.

„O kaip jums atrodo? Na, turint omenyje, kad Maldeikienė melage pavadino ir žaliųjų grupės biuro vadovę graikę birželio mėnesį. Tai aš ten paminėjau grupės posėdyje, kad ta reputacija jos atitinkama yra. Tai be abejo, juokauju. Čia net nesuprantami dalykai, ką ji padarė“, – teigė S.Jakeliūnas.

Europarlamentaras juokavo ne tik dėl svarstymo atsisakyti EP mandato, bet ir dėl pasitraukimo iš žaliųjų frakcijos Europos Parlamente, nors tai buvo išdėstęs kaip jau įvykusį faktą.

„Niekur aš nesitraukiu, grupė yra labai demokratiška. Vyksta tos diskusijos, man nepatiko, kai grupės vadovybė ne visai tinkamai elgėsi diskutuodama apie Virginijų Sinkevičių, dėl to siekdamas atstatyti balansą aš ir kreipiausi į Komisijos pirmininkę. Tai ir paaiškinau grupei. Viskas yra tvarkoj. Tolerancijos ir demokratijos čia daug daugiau nei kitur, o ypač Seime“, – aiškino europarlamentaras.

O kaip po šio konflikto S.Jakeliūnas vertina pats savo reputaciją?

Sako, kad viskas su ja gerai. Esą visai normalu, kad savo šalies deleguojamą eurokomisarą labiausiai kritikuoja būtent tos pačios šalies politikai.

Prieš savaitę europarlamentaras išsiuntė laišką Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen su prašymu atmesti V.Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Jis kritikavo V.Sinkevičių, kad šis tylėjo, kai parlamentaras Mykolas Majauskas buvo viešai apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, nors viena iš merginų dirbo jo vadovaujamai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžioje įstaigoje.

S.Jakeliūnas savo laiške teigė, kad būtent kandidatas į eurokomisarus, V.Sinkevičius supažindino jį su viena mergina, kurios draugės esą nukentėjo nuo Mykolo Majausko, tačiau A.Maldeikienė tvirtino, jog S.Jakeliūną su šia mergina supažindino būtent ji. Politikė Europos žaliųjų partiją ragino svarstyti, ar S.Jakeliūno elgesys suderinamas su partijai keliamais reikalavimais.

V.Sinkevičius tvirtino, kad S.Jakeliūnas elgiasi keistai. Esą jis jau neturi nieko bendra su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, su kuria yra išrinktas į Europos Parlamentą. Tačiau S.Jakeliūnas sako, kad jo santykiai su „valstiečiais“ yra geri, nors į partiją jis nei įstojęs, nei svarsto stoti.

„Sinkevičiaus kandidatavimas buvo konjunktūrinis veiksmas, tai toks ir dalykas, kaip dabar pats Sinkevičius bus su ja susijęs (...) Matyt, jo ryšiai bus silpnesni negu mano“, – teigė S.Jakeliūnas.

Jis tikino anksčiau pareiškęs norą tapti Europos žaliųjų partijos nariu, tačiau dabar – po šios partijos pozicijos dėl V.Sinkevičiaus – prašymą sustabdęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius