Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 28

A.Kubilius atskleidė, ką kolegoms Briuselyje sako apie eurokomisaru siekiantį tapti V.Sinkevičių

Nors yra kritiškai nusiteikę dėl valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Europos Parlamente (EP) dirbantys konservatoriai mūsų šalies į eurokomisarus deleguoto „valstiečio“ Virginijaus Sinkevičiaus atžvilgiu stengiasi likti „švelniai pozityvūs“. Pasak europarlamentaro Andriaus Kubiliaus, iš to, ką ši valdžia galėjo pasiūlyti, jis nėra pats blogiausias variantas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šeštadienį vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje dalyvavęs A.Kubilius kolegoms pasakojo apie europines aktualijas.

Tarp jų – ir apie naujos Europos Komisijos (EK) tvirtinimo procesą.

Taip pat jis užsiminė ir apie V.Sinkevičių, kuriam paskirtoji EK pirmininkė Ursula von der Leyen, pasiūlė už aplinkos ir vandenynų klausimus atsakingo eurokomisaro portfelį.

15min ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virginijus Sinkevičius ir Ursula von der Leyen
15min ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virginijus Sinkevičius ir Ursula von der Leyen

Ne europinis žaliasis

„Žinome, ką galvojame apie valstiečius ir žaliuosius. Bet EP mes bandome iš tikrųjų elgtis galbūt šiek tiek kitaip“, – kolegoms konservatoriams sakė A.Kubilius.

Anot buvusio TS-LKD pirmininko, kai EP dirbančių konservatorių atstovų klausia, ką jie galvoja apie V.Sinkevičių, kandidato į eurokomisarus iš Lietuvos atžvilgiu jie bando likti „švelniai pozityvūs“ .

„Kad iš to, ką šita valdžia ir šita partija galėjo pasiūlyti, tai nėra pats blogiausias variantas. Aišku, yra galbūt patirties stoka, nėra didelės toje srityje aplinkosaugos ir vandenynų. Matysime, kaip bus“, – teigė A.Kubilius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujai išrinktas Europos Parlamentas pradeda dirbti
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujai išrinktas Europos Parlamentas pradeda dirbti

Konservatorius aiškino atvirai kalbėjęs su V.Sinkevičiumi.

Kandidatui į eurokomisarus A.Kubilius sakė, kad prasidėjus didžiųjų politinių jėgų kovoms, paprastai jos galiausiai vis tiek susitaria. Tačiau EP negali neparodyti savo galios ir galbūt kelti klausimą dėl kokio komisaro pakeitimo.

„Ir tada mažesnieji arba tokie esą nepriklausomi – lietuviški žalieji, bet kurie nėra europiniai žalieji, gali likti ir kraštiniais“, – pabrėžė jis.

S.Jakeliūnas neremia

V.Sinkevičiaus kandidatūros į eurokomisarus pareiškė nepalaikantis pagal „valstiečių“ sąrašą į EP išrinktas Stasys Jakeliūnas.

Jo nuomone, į EK narius pasiūlytas ekonomikos ir inovacijų ministras dirbdamas Vyriausybėje labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas

Taip pat S.Jakeliūnas akcentavo, kad V.Sinkevičius tylėjo, kai Seime vyko diskusijos dėl galimo Mykolo Majausko seksualinio priekabiavimo situacijos.

Kandidatų į eurokomisarus klausymai EP prasidės kitą savaitę.

Vienintelis iš Lietuvoje išrinktų europarlamentarų, kuris gali turėti galimybę užduoti klausimą V.Sinkevičiui, – EP Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitete dirbantis Liudas Mažylis.

Jo teigimu, V.Sinkevičiui jau yra suformuoti klausimai. Pavyzdžiui, apie žiedinę ekonomiką, vienkartinių plastikinių gaminių panaudojimą.

L.Mažylis pasakojo, kad EP nuostabą kelia, jog V.Sinkevičius neva atstovauja žaliesiems, bet Europos žalieji nuo jo atsiriboja.

Arno Strumilos / 15min nuotr./TS-LKD tarybos posėdis
Arno Strumilos / 15min nuotr./TS-LKD tarybos posėdis

„Bet aš nemanau, kad tai yra didelė dėmė, nes yra kitų komisarų, kurie kelia daugiau klausimų dėl įtarimų įsitraukus į nelabai aiškias finansavimo ar kitas sferas. Tokios informacijos apie V.Sinkevičių nėra, todėl visame fone jis, atrodo, turėtų sklandžiai pasirodyti“, – interviu 15min teigė EP dirbantis profesorius.

Bet aš nemanau, kad tai yra didelė dėmė, nes yra kitų komisarų, kurie kelia daugiau klausimų dėl įtarimų įsitraukus į nelabai aiškias finansavimo ar kitas sferas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius