-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04 /16:30

S.Skvernelis dar nesako, ar ves LVŽS sąrašą rinkimuose, bet nori, kad partija formuotų Vyriausybę

Sprendimą, ar dalyvaus Seimo rinkimuose ir ves Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą, premjeras Saulius Skvernelis sako paskelbsiantis per partijos tarybos posėdį. Anot jo, partija turi priimti „geriausius sprendimus“, kad LVŽS po rinkimų formuotų Vyriausybę ir sudarytų valdančiąją koaliciją.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Taryboj bus sprendimai. Tikrai čia nėra noro tempti gumą ar dar kažką. Tiesiog [reikia] apsitarti, nes daug klausimų dar reikia aptarti ir priimti geriausius sprendimus, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga po Seimo rinkimų būtų valdančioje koalicijoje ir formuotų Vyriausybę“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams komentavo nepartinis LVŽS frakcijos narys S.Skvernelis.

Savo sprendimą dėl politinės ateities jis teigė planavęs skelbti per LVŽS tarybos posėdį kovo 6-ąją, tačiau posėdis buvo atšauktas dėl koronaviruso grėsmės. Kada jis įvyks, neaišku.

Aš gal daug ką dabar jau žinau, bet pasakysiu tada, kada mes apsitarsim.

Klausiamas, ar jau žino, koks tas sprendimas, ministras pirmininkas slapukavo. „Aš gal daug ką dabar jau žinau, bet pasakysiu tada, kada mes apsitarsim“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai ne vieno jo sprendimas.

Reaguodamas į tai, kad opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pirmąjį Seimo rinkimų sąrašo numerį patikėjo nepartinei Seimo nariai Ingridai Šimonytei, premjeras prisiminė „korektišką ir puikią“ prezidento rinkimų kampaniją, kurios metu konkuravo su ta pačia I.Šimonyte.

„Ingrida, kada pasakė sprendimą, dabar toks noras yra padebatuoti – sėkmingi debatai buvo prezidento rinkimuose“, – teigė jis.

Konservatorių pasirinkimo S.Skvernelis sakė nenorintis vertinti, tačiau priminė, ką apie jį patį ir LVŽS anksčiau kalbėjo šios partijos atstovai.

„Man dabar reikėtų įjungti jų retoriką: lyderystės krizė, partijos pirmininkas nori vairuoti valstybę nuo galinės sėdynės, lizinginė premjerė ir taip toliau, bet aš to nedarysiu. Tai yra politinis partijos apsisprendimas ir tai jų vidaus reikalas“, – kalbėjo politikas.

R.Karbauskis: sprendimas greičiausiai bus teigiamas

S.Skvernelio atsakymo dėl planų per rinkimus sakė laukiantis ir LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, LVŽS posėdis vyks, kai Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centras atšauks rekomendaciją nerengti masinių renginių ir tikisi, kad tai įvyks per mėnesį.

Tačiau, S.Skvernelis esą nebūtinai turi laukti posėdžio.

„Bet kada gali būti taip. Suprantu iš Sauliaus, kad jo pagrindinė apsisprendimo priežastis buvo sveikata. Sveikata yra gera, konstatuota, kad ta liga yra išgydyta, ir, kiek žinau, nėra priežasčių, kodėl jis neturėtų sutikti. Kaip suprantu, tas atsakymas bus bet kokiu atveju teigiamas“, – BNS tvirtino R.Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius