Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 04

S.Skvernelis dėl gatvės asfaltavimo istorijos tikisi „teisiniais argumentais“ grįsto etikos sargų sprendimo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos posėdyje, kuriame šiandien bus sprendžiama, ar jis nepažeidė įstatymo dėl gatvės, kurioje gyvena, asfaltavimo istorijos nedalyvaus. Jis aiškino, kad tikisi teisiniais argumentais grįsto vyriausiosios tarnybinės etikos sargų sprendimo.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio rytą Seime žurnalistams S.Skvernelis sakė, kad visus atsakymus VTEK yra pateikęs raštu.

„Nematau toliau prasmės. O tikiuosi sprendimo tokio, koks ir turėtų būti. Tai yra pagrįsto teisiniais argumentais“, – teigė jis.

Paklaustas apie pagrindinį VTEK išdėstytą argumentą, S.Skvernelis aiškino, kad jį sunku išskirti „visoje šioje kampanijoje“.

„Nes argumentas, matyt, vienintelis yra. Pagal viešąją erdvę atrodo, kad tas kelias veda tik į mano namus. Yra jau dabar, ko gero, šešių eismo juostų ir trijų sluoksnių. Tai, aišku, yra toks šaržas. Tai aš tikrai neturiu galimybės, laiko ir noro turėti įžvalgas į priekį, paskirsčius bendras lėšas kokia savivaldybė kokiam objektui, kelią ties, mokyklą statys ar kažką renovuos. Jeigu reikėtų tą daryti, matyt, būtų sudėtinga“, – komentavo premjeras.

Anot S.Skvernelio, jeigu VTEK sprendimas jam bus nepalankus, jis su juo pirmiausia susipažins ir tada apsispręs, kokių veiksmų imtis.

Jeigu VTEK konstatuotų, kad S.Skvernelis pažeidė viešuosius ir privačius interesus dėl Upės gatvės asfaltavimo, į premjerus jį delegavusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad „valstiečių“ sprendimo tai niekaip nepaveiks.

„Nes mes žinome, kad nebuvo jokio poveikio. Ir jeigu VTEK ras pagrindą kažkokį pateikti kitokį atsakymą, negu mes žinome, tai tokiu atveju reikės suabejoti VTEK kažkokiais politiniais požiūriais galbūt arba nuotaikomis“, – tikino R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius