Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 01

S.Skvernelis: kitą antradienį įstatymas dėl medikų atlyginimų turi būti priimtas Seime

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį, prieš Vyriausybės posėdį, feisbuke viešai kreipėsi į Seimo narius: kviečia vieningai parlamente priimti reikiamus sprendimus, pavyzdžiui, dėl medikų algų kėlimo karantino metu.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Padėkite į šalį asmenines antipatijas, ideologinius skirtumus, žmogiškuosius nesutarimus. Bent dabar. Bent šios mums visiems tikrai sudėtingos situacijos metu. Kada jau kada, bet šiandien Lietuvai ir jos žmonėms to mažiausiai reikia. Šiandien reikia sutelktų pastangų, bendro darbo ir sprendimų. Visiems kartu“, – rašė S.Skvernelis.

Pasak jo, sprendimai turi būti atsakingi ir realūs, jie negali būti populistiniai ir nepakeliami mūsų šalies biudžetui.

„Ypač, kai esame situacijoje, kada nežinome, kas bus po savaitės ar dviejų. Nežinome, kiek ir kam lėšų gali prireikti jau artimiausioje ateityje. Čia ne vieta nežabotai platiems mostams ir dosnumui, kuris mums ne pagal išgales ir kišenę“, – dėstė premjeras.

Jis pridūrė, kad yra pasirengęs kalbėtis ir kalbasi su visais, siaučiant pandemijai „turime būti vieningi“.

„Sprendimai – ne rietenos, kaltinimai, žaidimai, beprasmiai ginčai – šiandien yra tai, ko reikia. Kitą antradienį įstatymas dėl medikų atlyginimų turi būti priimtas Seime. Vyriausybės vardu galiu tvirtai pažadėti: priedus medikams išmokėsime už visą karantino laikotarpį, nuo pat jo pradžios. Galite būti ramūs, nieko neprarasite, už Jūsų svarbų darbą Jums bus pilnai atlyginta“, – kreipimąsi užbaigė S.Skvernelis.

Antradienį Seimas svarstė medikams už karantino metu išdirbtą laiką pavojingomis sąlygomis skirti priedus. Už tai po pateikimo vieningai pasisakė visi posėdyje dalyvavę Seimo nariai. Tačiau projektas parlamento posėdžio metu opozicijos iniciatyva pakito – priedus pasiūlyta skirti ir tiems medikams, kurie dirba karantino metu, nors nebūtinai pavojingomis sąlygomis, taip pat – juos padidinti. Tam pasipriešino valdantieji – ištraukė korteles ir balsavimas žlugo. Taip tautos atstovai pasielgė ir perbalsuodami dėl pataisų priėmimo.

Valdantieji trečiadienį pateikė naują siūlymą didinti koronaviruso židiniuose dirbančių medikų algas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius