Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 27

S.Skvernelis nuvilioja Kauno konservatorius: ką tai reiškia miesto politikai?

Kauno savivaldybės tarybos opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos lyderė Edita Gudišauskienė paskelbė, kad su kolega Vygantu Gudėnu palieka partiją ir jungiasi prie Sauliaus Skvernelio kuriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“. Apie tai, ką šie pokyčiai reiškia Kaunui, jame pozicijas praradusiems konservatoriams bei kaip nauja politinė jėga paveiks absoliutų rinkėjų palaikymą iki šiol turėjusį „Vieningą Kauną“, 15min kalbėjosi su politologais Bernaru Ivanovu ir Sauliumi Pivoru bei partiją keisti panorusių politikų bendražygiais ir kolegomis.
Visvaldo Matijošaičio ir Sauliaus Skvernelio susitikimas
Visvaldo Matijošaičio ir Sauliaus Skvernelio susitikimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien tvirtai galiu pasakyti, kad ir toliau noriu tarnauti žmonėms ir dirbti Kaunui. Tik su naujais žmonėmis, nauja komanda, kurie duotų naują impulsą. Matau naujas galimybes dirbant Kaunui“, – feisbuke apie pasitraukimą iš TS-LKD frakcijos Kaune rašė E.Gudišauskienė.

Tiesa, kiek vėliau įrašą socialiniame tinkle politikė ištrynė, tačiau sprendimo nepakeitė – savivaldybės tarybos opozicijos lyderė ir jos kolega V.Gudėnas paliko konservatorius ir nusprendė jungtis prie naujai kuriamos buvusio premjero partijos – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

E.Gudišauskienė BNS teigė, kad kol kas su V.Gudėnu Kauno taryboje yra dviese ir nėra tikri, ar pavyks įkurti naują frakciją. Frakcijos steigimui reikalingi trys nariai.

„Neviliosime, neperviliosime, nieko nedarysime – žmonės jeigu norės jungtis ar burtis, tada jau būtų toks sprendimas“, – sakė ji.

Sausio 22 dieną portalas „Kauno diena“ paskelbė, kad prie S.Skvernelio komandos jungiasi apie pusšimtis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus narių.

Kauno savivaldybės tarybą sudaro 41 narys, absoliuti dauguma – „Vieningas Kaunas“ atstovai. Opoziciją iki šiol sudarė 8 TS-LKD nariai, o pasitraukus E.Gudišauskienei ir V.Gudėnui jų liko vos 6.

Sako, kad darbo taryboje tai nepaveiks

Kauno savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos narys Paulius Lukševičius 15min teigė, kad nors netikėtas kolegų žingsnis ir kelia apmaudą, panikos partijoje tai nesukėlė: „Kiekvienas žmogus laisvas pasirinkti.“

Ilgametis konservatorių partijos narys kalbėjo, kad dabar jau buvusių bendrapartiečių paaiškinimuose pasigedo rimtų ideologinių argumentų.

Paklaustas, kas galėjo lemti, jog į naująją S.Skvernelio partiją sparnus pakėlė du svarbūs bendražygiai ir ar to priežastis – prastos konservatorių pozicijos Kaune, jis atsakė, kad TS-LKD yra vienintelė miesto tarybos opozicinė jėga ir vien tai jau yra gerai. Be to, anot jo, šalies mastu – Seimo rinkimuose – konservatoriai pasirodė puikiai. P.Lukševičiaus nuomone, Vyriausybės patiriami sunkumai taip pat nebuvo priežastis keisti partiją.

„Niekaip nepaveiks. Ketvirtadienį turėsim frakcijos posėdį, išsirinksim naują seniūną, pavaduotoją ir dirbsim toliau“, – kalbėjo jis ir paaiškino, kad kol kas pamaina išėjusiai frakcijos seniūnei dar nerasta, vyksta diskusijos.

15min pasiteiravus, ar gali nutikti taip, kad nuo konservatorių nubyrės dar vienas politikas ir Kauno taryboje susikurs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcija, P.Lukševičius komentuoti atsisakė: „Neturiu tokios informacijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius