Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 01 25 /23:18

Pokyčiai Kauno savivaldybėje: prie S.Skvernelio jungiasi du konservatoriai

Antradienį Kauno politikė, opozicijos lyderė ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narė Edita Gudišauskienė feisbuke paskelbė, kad su kolega Vygantu Gudėnu palieka frakciją ir jungiasi prie Sauliaus Skvernelio kuriamos naujos politinės jėgos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“.
Edita Gudišauskienė
Edita Gudišauskienė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Pastaruosius kelerius metus patyriau asmeninius sukrėtimus, sakyčiau, išbandymus. Tėvelio netektis. Netikėtai užgriuvusios sveikatos problemos. Visa tai privertė daug ką permastyti. Dar geriau suprasti gyvenimo esmę ir prasmę. Kas aš esu ir dėl ko esu. Tai buvo tarsi kryžkelė, kurioje atsidūrusi svarsčiau, kuriuo keliu toliau eiti. Sukrėtimai privertė apmąstyti, ką noriu daryti, su kokiais žmonėmis noriu dirbti, kokios idėjos vežtų, o rezultatai džiugintų. Atsigavusi ir sustiprėjusi supratau, kad atsišviežinusi mintis subrendau pokyčiams“, – feisbuke rašo ji.

„Šiandien tvirtai galiu pasakyti, kad ir toliau noriu tarnauti žmonėms ir dirbti Kaunui. Tik su naujais žmonėmis, nauja komanda, kurie duotų naują impulsą. Matau naujas galimybes dirbant Kaunui“, – toliau rašo politikė.

Kauno savivaldybės opozicijos lyderė ir frakcijos seniūnė E.Gudišauskienė skelbia, kad kartu su kolega V.Gudėnu palieka TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje ir jungiasi prie naujai kuriamos S.Skvernelio partijos „Vardan Lietuvos“.

2010–2011 m. E.Gudišauskienė ėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorės pareigas.

Iki šiol su konservatoriais dirbęs V.Gudėnas 2007–2011 m. buvo Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas, o 2008–2010 m. – savivaldybės administracijos direktorius.

Sausio pradžioje interviu LRT E.Gudišauskienė pasisakė apie klaidas, lėmusias kauniečių nusigręžimą nuo konservatorių partijos.

„Esminis dalykas – pasibaigė rinkimai, sekmadienį žmonės atidavė balsus, o nuo pirmadienio prasideda naujas etapas žvelgiant į ateitį. Pasibaigė rinkimai ir prasideda kiti. Aš jau esu įsitikinusi tuo. Visa tai, ką darai, kalbi, kas ateina iš partijos žmonių, ką pati partija siūlo ir ką ji veikia, tas nuoseklus darbas ir duoda rezultatą per kitus rinkimus“, – LRT sakė ji.

Sausio 22 dieną skelbta, kad apie pusšimtis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus narių palieka partiją ir planuoja prisijungti prie S.Skvernelio komandos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vygantas Gudėnas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vygantas Gudėnas

„Susidėjo daug visokių priežasčių, dalis jų – ir asmeniniai skauduliai. Kiek tiksliai iš grupės išeina, negaliu pasakyti, nes kai kurie elektroniniu būdu prašymus parašo, bet, mano žiniomis, bus 50–60. Kol kas nediskutavome, ar visi jungsis prie naujai steigiamos partijos, bet, manau, tikrai bus norinčiųjų, nes kuriama kairioji partija. Aš pati esu už prisijungimą prie naujos partijos“, – sakė LSDP Kauno skyriaus Žaliakalnio grupės vadovė Eglė Kanikovienė.

Kauno savivaldybės tarybą sudaro 41 narys.

15min primena, kad šį šeštadienį Palangoje vyks Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas, kuriame bus renkamas ir būsimos partijos lyderis. Tarp kandidatų į šį postą – seniūnas Saulius Skvernelis, parlamentaras Vytautas Bakas, Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė bei Marijampolės moksleivių kūrybos centro vadovė Beata Valungevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius