-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 19

S.Skvernelis: prezidentė vykdo konservatorių paliepimus

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė atstovauja Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.
Gabrielius Landsbergis ir Dalia Grybauskaitė
Gabrielius Landsbergis ir Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kad akivaizdžiai palaiko, dirba, derina, net ir vykdo kai kuriuos paliepimus tos partijos – tai faktas“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Kada partijos pirmininkas pareikalauja, kad prezidentė padarytų pareiškimą griežtą, kaip visada įpratusi daryti, žemės ūkio ministro atžvilgiu, tą padaro viešai, stovėdamas prieš kameras, mes matome, kad net nepakalbėjusi su manimi nei su ministru, dar daugiau – pabandžiusi paspausti per patarėją ministrą, kad jis pasitrauktų, (prezidentė – BNS) tokį pareiškimą padaro“, – dėstė S.Skvernelis.

Nepaisant šių žodžių, premjeras tvirtina, kad jo ir D.Grybauskaitės santykiai yra „darbiniai, konstruktyvūs ir dalykiški“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Apie tai, kad prezidentė esą reiškia konservatorių pirmininko Gabrieliaus Landsbergio nuomonę, trečiadienį užsiminė ir valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Manau, kad įvairių Prezidentės ir opozicijos pareiškimų tik daugės, nes daugėja informacijos ir įtarimų apie politinę korupciją liberalų ir konservatorių partijų vadovybėse“, – skelbiama R.Karbauskio „Facebook“ paskyroje.

D.Grybauskaitė dar praėjusią savaitę pareiškė nematanti galimybių B.Markauskui toliau dirbti Vyriausybėje. Premjerui kol kas nenusprendžiant dėl ministro, ji šią savaitę teigė, kad S.Skvernelis yra priklausomas, nesavarankiškas ir neprincipingas.

S.Skvernelis ketvirtadienį teigė nepasiduosiantis šalies vadovės spaudimui ir kartojo, kad sprendimus dėl žemės ūkio ministro Broniaus Markausko priims sulaukęs teisėsaugos išvadų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronius Markauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronius Markauskas

„Aš dabar dar noriu sulaukti Generalinės prokuratūros procesinio sprendimo, pagal tų pačių, kaip aš suprantu, konservatorių pareiškimą“, – aiškino premjeras.

B.Markauskas kritikos sulaukė paaiškėjus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę ir už tai gavo Europos Sąjungos (ES) išmokas. Ministras sakė, kad susitarimo neįforminimas buvo netyčinė klaida.

Norint atstatydinti ministrą, Seime reikia užsitikrinti ne mažiau kaip 71 balsą iš 141.

Trečiadienį dėl interpeliacijos ministrui B.Markauskui tarėsi Seimo opozicinių frakcijų atstovai. Posėdyje dalyvavęs konservatorius Jurgis Razma svarstė, kad interpeliacijos metu, jei ji vyktų, lemiami būtų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos balsai. Šios frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė BNS dėstė, kad frakcija interpeliacijos galimybės B.Markauskui nesvarstė, todėl pozicijos pateikti negali.

„Valstiečių“ deleguotą ministrą trauktis ragina valdančiųjų frakcijos atstovai Justas Džiugelis, Povilas Urbšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius