Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10

S.Skvernelis teigia, kad J.Džiugeliui paliktas kelias atgal, R.Karbauskis atima Neįgaliųjų teisių komisijos vadovo postą

Kalbėdamas po Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos posėdžio premjeras Saulius Skvernelis apgailestavo dėl Justo Džiugelio sprendimo pasitraukti. Jo teigimu, bet kokio nario pasitraukimas neprideda galios frakcijai. R.Karbauskis patvirtino, kad iš frakcijos pasitraukęs narys neteks ir Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko posto.
Rima Baškienė, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis
Rima Baškienė, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Priėmė sprendimą pagal situaciją, kuri susiklostė. Ir šiandien pareiškimai padaryti... Sudėtinga būtų darbuotis frakcijoje“, – pripažino S.Skvernelis. Tiesa, premjeras čia pat pabrėžė, kad kelias atgal paliktas, ir jis mato galimybių bendradarbiauti dėl J.Džiugeliui svarbių klausimų.

S.Skvernelis nesutiko su mintimi, kad R.Karbauskis bandė išstumti jį kritikavusį Seimo narį iš frakcijos.

„Nemanau, kad tai vienas žmogus. Tikrai gana daug nuomonių įvairovių, jos ir dabar yra. Nėra mistifikuotos galios pono Karbauskio kažką išstumti. Frakcija būtų balsavusi ir, matyt, sprendimas būtų buvęs analogiškas“, – kalbėjo premjeras.

Premjero teigimu, aplinkos ministras adekvačiai reagavo į J.Džiugelio prašymą perduoti tyrimą ne Vilniaus aplinkos apsaugos departamento padaliniui.

„Jis kreipėsi ir dėl to, kad būtų pateikti konkretūs faktai apie konkrečius asmenis, kurie ten veikė. Manau, kad prevenciškai viskas buvo padaryta gerai“, – tikino jis.

Komentuodamas faktą, kad jau trys LVŽS frakcijos nariai (Povilas Urbšys, Bronius Matelis ir Justas Džiugelis) pasitraukė iš frakcijos kaltindami R.Karbauskį nedemokratiškumu, S.Skvernelis susilaikė nuo išsamesnių komentarų.

„Jei būtume vadovavęs prognozėmis, tai jau 2016 metų pabaigoje turėjome byrėti. Trys žmonės išėjo, kurie priėmė sprendimus patys. Bent jau tais trimis atvejais aš nemačiau realaus sprendimo tai daryti“, – sakė S.Skvernelis.

„Manau, kad reikėtų daugiau bendrauti su pačiais frakcijos nariais“, – paklaustas apie R.Karbauskiui metamus kaltinimus diktatorišku elgesiu sakė premjeras. „Mus vienija rinkiminė programa ir Vyriausybės programa, kurią mes įgyvendiname“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, kurią konflikto pusę labiau palaiko, S.Skvernelis teigė: „Aš nematau čia konflikto. Žmogus pasitraukė, nes jaučiasi blogai šitoje frakcijoje, galbūt nemato galimybės realizuoti savo sumanymus, idėjas šioje frakcijoje“.

Jo manymu, J.Džiugeliui buvo sudarytos visos galimybės dirbti ir jokio konkretaus spaudimo jis nepatyrė.

R.Karbauskį nustebino J.Džiugelio „konservatorių leksika“

Tuo metu frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis apie J.Džiugelį kalbėjo griežtai ir kaltino jį „perėmus konservatorių retoriką“. LVŽS lyderis patvirtino ir tai, kad J.Džiugelis neteks Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko posto.

„Man šiek tiek gaila, kad Justas savo požiūrį dabar dėsto tokiomis keistomis frazėmis, kurios būdingos konservatorių leksikai“, – sakė R.Karbauskis.

Jis teigė, kad nėra kito pasirinkimo, ir frakcija kreipsis į prokuratūrą dėl J.Džiugelio tariamo bandymo daryti įtaką aplinkos ministrui.

Paklaustas, kodėl pats ministras nemato reikalo kreiptis, R.Karbauskis sakė: „Tai tikrai nėra tema, kuri būtų pati svarbiausia tyrimui. Tyrimas turėtų atsakyti, ar ta informacija, kurią kai kurie Seimo nariai gauna apie situaciją dėl socialinių įmonių.“

„Neįgaliųjų komisija buvo įsteigta ne todėl, kad kažkuris Seimo narys yra neįgalus, o todėl, kad šie klausimai būtų prioritetizuoti. Nemanau, kad ta komisija liks be pirmininko. Nemanau, kad tos temos taps neaktualios, jei jai vadovaus ne tas Seimo narys, kuris turi neįgalumą“, – pažymėjo R.Karbauskis.

Į J.Džiugelio pareiškimą, kad ketina kreiptis į prokuratūrą dėl šmeižto, R.Karbauskis reagavo ramiai.

„Tvarkoj, kiekvienas Seimo narys turi teisę kreiptis į bet kurią teisėsaugos instituciją bet kuriuo klausimu. Aš tikrai sveikinu ir linkiu jam tai daryti, jei jis turi tam pagrindo“, – sakė LVŽS lyderis.

VIDEO: Ramūno Karbauskio komentaras po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdžio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius