Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24

S.Skvernelis Vokietijos žiniasklaidai kartoja idėją atkurti Lietuvos–Rusijos komisiją

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis interviu Vokietijos žiniasklaidai pakartojo pasisakantis už tai, kad reikėtų atnaujinti dvišalės tarpvyriausybinės Lietuvos ir Rusijos komisijos veiklą, nors tokią idėją sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius ir Saulius Skvernelis
Linas Linkevičius ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nekalbu apie aukščiausio lygio politinius kontaktus, bet apie kontaktus politiniu lygiu kaip tarpvyriausybinė komisija, kurią minėjote.

Vyriausybės vadovo teigimu, politinių kontaktų su Maskva atkūrimas padėtų geriau suprasti „kitos pusės pozicijas“.

„Turėtume elgtis panašiai kaip daugelis ES šalių, kaip Vokietija ar Suomija. Tuo pat metu tvirtai laikomės savo esminių vertybių ir sutartų pozicijų. Nekvestionuojame sankcijų ar pozicijos dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą. Nekeičiame pozicijos dėl to, kad Rusija turi laikytis tarptautinės teisės ir savo įsipareigojimų, įskaitant žmogaus teisių srityje“, – Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė premjeras.

„Vis dėlto yra tam tikrų bendrų gyventojų ir verslo interesų. Tuo pat metu esame pasirengę atvirai pristatyti savo požiūrį ir susirūpinimą dėl Rusijos politikos, kuri daro poveikį mūsų regioniniam ir tarptautiniam saugumui. Nekalbu apie aukščiausio lygio politinius kontaktus, bet apie kontaktus politiniu lygiu kaip tarpvyriausybinė komisija, kurią minėjote. Jos reaktyvavimas galėtų mums padėti suprasti kitos pusės poziciją“, – teigė S.Skvernelis.

Interviu angliška versija paskelbta trečiadienį. Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad interviu duotas sausio 11 dieną.

S.Skvernelis pirmą kartą idėją atkurti tarpvyriausybinę komisiją iškėlė sausio 4 dieną. Tą pačią dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad gaivinti dvišalės komisijos veiklą nėra tikslinga ir nacionalinio saugumo požiūriu neatsakinga, o ministras L.Linkevičius pareiškė, kad šiuo metu nėra prielaidų aukšto lygio politinių kontaktų atnaujinimui.

Paskutinį kartą Lietuvos ir Rusijos ministrų vadovaujama komisija posėdžiavo 2011 metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius