Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Saulius Skvernelis: žemės ūkio ministras gali dirbti, prezidentė įvykdė konservatorių reikalavimą

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimo trauktis iš pareigų sulaukusiam žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui toliau dirbti būtų sunku, bet įmanoma.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Antradienį mes su ministru susitinkame, kalbėsimės, tikrai yra sąlygos, kurias būtina įvykdyti. Jis tuos ketinimus yra pasakęs dėl atsisakymo nuo įvairiausių verslų, dėl apskritai sisteminių problemų, kurios yra su žemės plotų deklaravimu, trąšų klausimu, žemės koncentravimo į vienas rankas“, – sakė S.Skvernelis.

Jis tikino nežinantis, koks bus paties B.Markausko sprendimas.

„Tai bus mano sprendimas pirmiausia, aišku, ir jo, nes tai ministro sprendimas, bet ministro sprendimą priimsiu aš“, – sakė S.Skvernelis.

„Antradienį apskritai apsispręsime, ar gali būti, ar ne. Jei ministras tęs darbus, tai mano uždavinys bus padaryti, kad tas darbas būtų maksimaliai efektyvus“, – sako S.Skvernelis.

„Nematau problemų, dėl ko jis negalėtų dirbti“, – pridūrė premjeras.

Jis teigia iš asmeninės praktikos žinantis, kaip sunku gali būti likti vadovauti ministerijai, kai prezidentė yra viešai pareiškusi nepasitikėjimą.

„Kažkada man irgi tekę teikti atsistatydinimo pareiškimą, kurio nepatenkino ministras pirmininkas. Man kaip vidaus reikalų ministrui buvo ypatingai sunku dirbti. Taip, aš dirbau, bet sunku dėl to, kad buvo visos iniciatyvos ir siūlymai blokuojami“, – aiškina S.Skvernelis.

B.Markauskas ketvirtadienį ir penktadienį atostogauja ir nebendrauja su žiniasklaida – jis teigė ketinantis tartis su šeima ir tvarkytis šeimos ūkio Klaipėdos rajone reikalus, o pirmadienį jis dalyvaus Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ministrų taryboje Liuksemburge.

Žurnalistų paklaustas, kaip vertina prezidentės poziciją, kad ir pačiam premjerui susidariusi situacija tampa problema, S.Skvernelis atsakė, kad D.Grybauskaitė įvykdė konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio reikalavimą.

„Prezidentė, kaip bebūtų gaila, įvykdė konservatorių pirmininko išreikštą reikalavimą išvakarėse, kad labai griežtai pasisakytų ministro atžvilgiu, tą ji ir padarė“, – sakė premjeras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Markauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Markauskas

Į klausimą, ar premjeras mano, kad „prezidentė dirba konservatoriams“, premjeras atsakė: „Aš nemanau. Tiesiog išgirdau išvakarėse G.Landsbergio pareiškimą, pakankamai griežtai pareikalavusį iš prezidentės, o ant rytojaus paskaičiau prezidentės pranešimą, būdamas Kijeve.“

Prezidentei įvardijus trumpas B.Markausko atostogas kaip apsimestines ir suabejojus, ar ministras gali „apsimesti, kad (yra – BNS) skaidrus, moralus ir politiškai atsakingas“, S.Skvernelis su tokia pozicija nesutinka.

„Jam nereikia apsimetinėti. Jis tikrai gali atstovauti Lietuvai ir atstovaus (...) Dabar ministras atostogose, pirmadienį išvyksta atstovauti Lietuvai į Liuksemburgą, į tarybą. (...) Jis neapsimestinėse atostogose, tai yra suderinta su manimi, tos dvi dienos jam buvo reikalingos ir buvo paskirtos. Tai nėra apsimestinės atostogos ir nereiktų interpretuoti ir manipuliuoti“, – kalbėjo premjeras.

B.Markauskas raginimų trauktis sulaukė portalui 15min paskelbus, kad jo šeima dirbo ne tik savo, bet ir svetimą žemę, ir už tai gaudavo ES išmokas. Pats ministras tai pavadino netyčine klaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius