Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 13

Savaitgalį – šlapdriba, lietus ir stiprus vėjas, kitą savaitę – gruodžiui neįprasta šiluma

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke pranešė, kad savaitgalį laukia niūrūs, debesuoti orai: stiprės vėjas, o lietų keis šlapdriba. Pokyčiai žadami nuo pirmadienio – kaip 15min sakė sinoptikas Tadas Kantautas, naują savaitę tikėtini pragiedruliai ir 7-8 laipsnių šiluma.
Pavasarinis lietus Vilniuje
Lyja / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Šeštadienio naktį daug kur bus krituliai, daugiausia nedideli. Vietomis plikledis, galima silpna lijundra. Vėjas pietų, pietryčių, 8-13 m/s, kai kur gūsiai pasieks 15 m/s. Žemiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šlapdriba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šlapdriba

Šeštadienio dieną bus debesuota. Tęsis negausūs krituliai, vyraus šlapdriba, lietus, galima silpna lijundra. Hidrometeorologijos tarnyba įspėja, kad ryte vietomis gali būti plikledis. Vėjas pūs iš pietryčių, 8-13 m/s, kai kur gūsiai bus iki 16 m/s. Aukščiausia temperatūra – tarp 1-5 laipsnių šilumos.

Sekmadienį numatomi ir lietus, ir šlapdriba. Rytą vietomis plikledis. Vėjas bus pietų, pietvakarių, 7-12 m/s, dieną pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, dieną 2-6 laipsniai šilumos.

T.Kantautas sakė, kad pirmadienio naktis išliks dar vėjuota: gūsiai vietomis sieks iki 15-17 m/s., pajūryje – iki 20 m/s. Beveik visoje šalyje numatomi krituliai, daugiausiai bus šlapdribos. Temperatūra bus panaši kaip ir savaitgalį: tarp 1 laipsnio šalčio ir 4 laipsnių šilumos.

„Tačiau pirmadienio dieną orai pradės po truputį taisytis: panašu, kad krituliai trauksis ir gali būti nemaža tikimybė, kad saulė pasirodys. Vietomis truputį palis, o vėjas aprims: išliks vidutinio stiprumo, bet ne toks stiprus, kaip savaitgalį. Diena, kaip gruodžio viduriui, bus šilta: 3-7 laipsniai šilumos“, – komentavo T.Kantautas.

Pasak sinoptiko, antradienį ir trečiadienį bus debesuota su pragiedruliais, bet kritulių gali būti tik vietomis. Didesnė tikimybė, kad jų bus šiauriniuose ir vakariniuose šalies rajonuose. Vėjas išliks ramesnis, pietinių krypčių ir į Lietuvą atplukdys šiltesnio oro masę.

„Naktimis daug kur laikysis teigiama temperatūra, apie 1-3 laipsnius šilumos. O dienomis – 3-8 laipsniai šilumos“, – kitos savaitės orų prognozę aiškino T.Kantautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius