-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 05 /14:24

LAT: D.Udrys iš „Go Vilnius“ atleistas teisėtai, bet procedūros buvo pažeistos

Aukščiausiasis Teismas penktadienį paskelbė, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius turėjo teisę atleisti už turizmą ir investicijas atsakingos įstaigos „Go Vilnius“ vadovą Darių Udrį, tačiau netinkamai laikėsi nustatytų procedūrų.
Darius Udrys
Darius Udrys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad atleidimo metu netaikytas reikalaujamas įspėjimo terminas, tačiau šis pažeidimas nėra toks svarbus, kad atleidimas galėtų būti pripažintas neteisėtu.

„Toks pažeidimas, kai (...) netaikytas įspėjimo apie būsimą atšaukimą terminas, nelaikytinas esminiu, galinčiu lemti atšaukimo iš pareigų pripažinimą neteisėtu ir su tuo susijusius padarinius“, – rašoma nutartyje.

Atsižvelgiant į tai, Vilniaus apygardos teismui nurodyta persvarstyti, kokia kompensacija priklauso D.Udriui. Anksčiau šis teismas atleidimą buvo pripažinęs neteisėtu ir priteisė D.Udriui 17 tūkst. eurų kompensaciją.

Aukščiausiasis Teismas sutiko, kad nėra duomenų, kurie patvirtintų D.Udrio kaltę dėl jo atšaukimo iš pareigų. Kita vertus, anot teismo, savivaldybė galėjo jį atleisti vien dėl pasitikėjimo praradimo, bet tuo atveju reikėjo laikytis kitų procedūrų.

Pats D.Udrys socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo, kad teismas patvirtino, jog iš „Go Vilnius“ direktoriaus pareigų jis buvo atleistas ne dėl savo kaltės ir pažeidžiant galiojančius įstatymus.

„Dėkoju Lietuvos Apygardos ir Aukščiausiajam teismams bei jų teisėjams, kad objektyviai peržiūrėjo šią bylą ir apgynė mano reputaciją nuo Vilniaus Mero Remigijaus Šimašiaus nepagrįstų kaltinimų bei bandymų mane apjuodinti. Linkiu „Go Vilnius“ komandai tęsti svarbius darbus, kuriuos kartu pradėjome!“ – rašo jis.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Agentūrai vadovavęs iki 2016 metų liepos D.Udrys iš „Go Vilnius“ direktoriaus pareigų buvo atleistas dėl netenkinančių įmonės rezultatų.

D.Udrys tokį vertinimą ginčijo ir tikino, kad „Go Vilnius“ sėkmingai įgyvendino iškeltus tikslus.

Anksčiau D.Udrys kritikos sulaukė dėl pasisakymų socialiniame tinkle „Facebook“ apie Lietuvos partizanus konservatorių atstovės Agnės Zalanskaitės paskyroje aptariant rezistencijos kovų metu platintą atsišaukimą, raginantį nepalaikyti kolūkių steigimo, su prierašu „Mirtis išdavikams“. D.Udrys į įkeltą nuotrauką sureagavo replika „O žudyti kolchozų organizatorius – moralu?“ Jis taip pat klausė: „Pagal kokią definiciją kolūkio organizavimas prilygsta nusikaltimui prieš žmoniją, už kurį etikos normos leidžia grasinti nužudymu?“, o vėliau įdėjo citatą su terorizmo apibrėžimu.

Į tai sureagavo Politinių kalinių sąjunga, konservatoriai paragino merą atleisti D.Udrį iš pareigų, pats R.Šimašius taip pat griežtai sukritikavo tokį D.Udrio požiūrį.

„Go Vilnius“ vadovas BNS tuomet teigė nepateisinantis sovietų vykdytų nusikaltimų, kolektyvizacijos ir kitų žmogaus teisių pažeidimų, nuo kurių nukentėjo ir jo artimieji, tačiau suabejojo dėl partizanų atsišaukime galimo įžvelgti grasinimo susidoroti su civiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius