Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 25

Seimas už 400 tūkst. eurų remontuos parlamentarų viešbučio butus

Seimo kanceliarija ieško, kas galėtų suremontuoti šešiolika Vilniaus Gedimino prospekte įsikūrusio parlamentarų viešbučio butų. Tam preliminariai numatyta 407 tūkst. eurų be PVM.
LR Seimas
LR Seimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viešąjį pirkimą, kuriuo ieškoma, kas galėtų atlikti Seimo viešbučio butų paprastojo remonto darbus, Seimo kanceliarija paskelbė rugsėjo pradžioje.

Su rangovu bus pasirašoma metus galiosianti sutartis. Kiekvieno buto remontas negalės tęstis ilgiau kaip 45 dienas, vienu metu preliminariai numatoma remontuoti iki 8 butų.

Butuose planuojama atnaujinti sienas, grindis ir balkonus, pakeisti duris, įrengti naujas dušines, vonias, atlikti kitus santechnikos ir apdailos darbus.

„Sienų, grindų dangos, sanitarinių mazgų prietaisai yra 20 ar daugiau metų senumo, smarkiai nusidėvėję, suskilę. Butų durys neapsaugančios nuo šalčio, kambarių durys ir jų furnitūra labai nusidėvėję ir morališkai pasenę“, – 15min nurodė Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė, aiškindama, kodėl prireikė butų remonto.

Iš viso Seimo viešbutyje – 72 butai, 11 iš jų, pasak J.Radzevičiūtės-Laugalienės, yra geros būklės: „Todėl pamažu ketinama atlikti likusių blogos arba patenkinamos būklės butų remontą.“

Remonto darbus, anot jos, ketinama pradėti vos tik bus atliktas viešasis pirkimas, tai yra, „dar prie šio Seimo bei šio Seimo nariams išsikrausčius ir atlaisvinus butus“.

Pasiūlymus viešajam pirkimui dėl remonto darbų Seimo viešbutyje galima teikti iki rugsėjo 29 dienos.

Gyvenamąją vietą Seimo viešbutyje parlamentarams bei jų šeimų nariams savo sprendimu suteikia Seimo kancleris. Pirmumas gauti patalpas viešbutyje tenka tiems, kurie neturi ir per paskutinius penkerius metus iki prašymo pateikimo dienos neturėjo kur gyventi Vilniaus savivaldybėje ir ne toliau kaip 25 km nuo jos. Šiems parlamentarams išlaidos už vandenį, elektrą, dujas, šiluminę energiją, komunalines paslaugas kompensuojamos.

Seimo viešbutyje gali gyventi ir būstą Vilniuje turintys parlamentarai, tačiau jie turi apsimokėti gyvenimo išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius