Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 25

Seime – konservatorių siūlymas leisti alkoholį vartoti nuo 18 metų

Seimui linkstant nuo kitų metų alkoholį leisti vartoti tik sulaukusiems 20 metų, konservatoriai siūlo persigalvoti ir leisti jo įsigyti nuo 18 metų.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimui ketvirtadienį apsvarsčius Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, konservatorius Gabrielius Landsbergis iš naujo įregistravo pataisas ir siūlo leisti alkoholį įsigyti ir vartoti nuo 18 metų, iki 20 metų jaunuoliai galėtų vartoti tik silpnesnius – iki 15 laipsnių gėrimus.

Pataisą Seimas turės svarstyti birželio 1-ąją, nes tądien numatoma priimti paketą dėl alkoholio prieinamumo ir vartojimo mažinimo.

Nors socialdemokratai ir konservatoriai viešai ne kartą kritikavo griežčiausius prekybos alkoholiu suvaržymus, priimant visas siūlytas esmines nuostatas, „valstiečiams“ balsų pakako.

Socialdemokratai bandė nepasiduoti dėl asmenų, kuriems bus leidžiama įsigyti alkoholio, amžiaus. Patys socialdemokratai šiuo klausimu buvo registravę pataisą bei siūlė įstatyme palikti 18 metų ribą ir dauguma socialdemokratų balsavo už kolegų teiktą pasiūlymą. Tačiau ne visi. Juozas Olekas ir Antanas Vinkus nusprendė, kad alkoholį įsigyti galėtų tik dvidešimtmetį atšventę piliečiai.

Taip pat už blaivaus žmonių amžiaus ilginimą pasisakė devyni konservatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius