Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 07

Seimo delegacija su užsienio reikalų ministru tarsis dėl Baltarusijos darbotvarkės

Seimo delegacijos Baltarusijos klausimais atstovai pirmadienį Vilniuje susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi aptarti darbotvarkę ir suderinti veiksmus dėl situacijos Baltarusijoje.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Pirmadienį dirbsime su Užsienio reikalų ministerija, bandysime suformuoti darbotvarkę“, – žurnalistams sakė delegacijos vadovas, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

Jo teigimu, reikia aptarti ir galimus veiksmus Europos Sąjungoje, ir konkrečią pagalbą baltarusiams, atvykstantiems į Lietuvą dėl persekiojimo savo šalyje.

„Kalbėsime pirmadienį su ministru apie pagalbą opozicijos atstovams dirbti čia“, – sakė G.Kirkilas.

Seimo valdyba trečiadienį sudarė Lietuvos parlamentarų delegaciją, kuri Baltarusijos reikalais rūpinsis Lietuvoje ir, atsiradus galimybei, vyktų į Minską.

Delegaciją sudaro įvairių Seimo frakcijų atstovai, priklausantys Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetams. Jos vadovu paskirtas G.Kirkilas.

Po prezidento rinkimų Baltarusijoje rugpjūčio pradžioje prasidėjus protesto akcijoms ir ėmus naudoti smurtą prieš protestuotojus, Lietuvos parlamentarai pareiškė iniciatyvą vykti į Baltarusiją ir paraginti Aliaksandro Lukašenkos režimą sėsti prie derybų stalo su opozicija. Tačiau Lietuvos parlamentarai yra sulaukę žinios, kad Minske jie nepageidaujami ir nebus įleidžiami į kaimyninę šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius