-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 24 /16:13

Seimo komisija nesužinojo, ar už išnuomotą žemę A.Skardžiaus šeima gauna daugiau nei kiti savininkai

Seimo Antikorupcijos komisijai, tiriančiai parlamentaro Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje, nepavyko išsiaiškinti, ar įmonė „Renovacijos partneriai“ už žemės nuomą A.Skardžiaus šeimai moka daugiau nei kitiems sklypų savininkams.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Renovacijos partnerių“ vadovė Rūta Breidokienė komisijos nariams atsisakė atskleisti šią informaciją, teigdama, kad ji yra konfidenciali. Ji taip pat neatsakė, ar A.Skardžiaus šeimai yra numatyta skirtinga nuomos kainos apskaičiavimo tvarka.

Komisijos vadovas Vitalijus Gailius klausė, ar A.Skardžiaus šeimos sklypo nuomos kainos dydis priklauso nuo elektros, kurią pagamina toje žemėje pastatytos vėjo jėgainės, supirkimo tarifo.

„Tai yra kainodaros klausimas, o mūsų kainodara yra įmonės komercinė paslaptis,“ – tvirtino R.Breidokienė.

„Kiti nuomininkai pradeda bruzdėti, klausti, kodėl jiems kitaip“, – pridūrė advokatas Virginijus Bitė.

Komisija paprašė šią informaciją pateikti raštu.

Apklausiamas A.Skardžius patvirtino, kad jo šeimai priklausančio sklypo nuomos kaina yra susieta su elektros pardavimo kaina.

„Pririšta (nuomos kaina – BNS) buvo advokatų siūlymu ne prie infliacijos, o prie elektros pardavimo kainos. Pardavimo kaina 12 metų yra stabili, pagal stabilų koeficientą, o pasibaigus tam terminui – pagal rinkos kainą. Bet yra numatytos grindys“, – teigė A.Skardžius.

Pasak R.Breidokienės, ji „Renovacijos partneriams“ vadovauja nuo 2012 metų, o 2007 metais, kai buvo sudaryta nuomos sutartis, įmonėje nedirbo. R.Breidokienė taip pat neatsakė, kas yra „Renovacijos partnerių“ akcininkai.

„Nenoriu suklysti atsakydama į klausimą. Registrų centre yra visa informacija. Vienas yra juridinis, o kitas – fizinis asmuo“, – teigė ji, bet nepatvirtino, kad tarp akcininkų yra jos tėvo įmonė.

Komisijos nariai aiškinosi, kodėl A.Skardžiaus žmona maždaug prieš 12 metų Šilutės rajone įsigytą maždaug 28,6 ha sklypą „Renovacijos partneriams“ išnuomojo ir gauna kelis kartus didesnę kainą nei kaimynai. Dabar šiuos sklypus iš „Renovacijos partnerių“ nuomojasi įmonė „Naujoji energija“.

R.Breidokienė yra A.Skardžiaus šeimos draugo Romualdo Patalavičiaus dukra. R.Patalavičiaus įmonė „Enga“ 2015 metais iš buvusio Baltarusijos valstybinio koncerno „Belenergo“ vadovo Sergejaus Belyj įsigijo 80 proc. Baltarusijos įmonės „Investenergostroi“ akcijų, vėliau dalis jų (40 proc.) atiteko A.Skardžiaus žmonai Snieguolei ir R.Patalavičiaus sūnaus draugo tėvui Rusijos piliečiui Rustemui Nigmetzianovui, turinčiam leidimą gyventi Lietuvoje (abiem po 20 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius