-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 13 /19:46

R.Karbauskis sako, kad opozicija sudarys sąjungą, G.Paluckas neskuba

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Socialdemokratų partijos (LSDP) ir Darbo partijos frakcijos opozicijoje veiks vieningai, turės opozicijos lyderį, penktadienį pranešė LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis. Tačiau LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas atkerta, kad jokių sprendimų dar nėra.
Ramūnas Karbauskis ir Gintautas Paluckas
Ramūnas Karbauskis ir Gintautas Paluckas / 15min nuotr.

Apie tai, kad Seimo opozicija veiks vieningai, R.Karbauskis žurnalistams Seime pranešė penktadienį po LVŽS frakcijos posėdžio.

„Kursime opozicinių frakcijų koaliciją ir tada turėsime opozicijos lyderį. Bus rotuojamas. Toks kol kas sutarimas, tai yra, nėra jokio pasirašyto dokumento“, – teigė parlamentaras.

Opozicijos lyderis, pasak jo, turėtų keistis kas pusę metų, o pareigas esą pradės tos opozicinės partijos atstovas, kuriai niekas neatstovaus Seimo vadovybėje.

„Tas, kas neturės Seimo pirmininko pavaduotojo, tas pradės. Mes šnekėjomės, kad du metus mūsų frakcija turi opozicijos lyderį, du metus dalinasi po metus tos mažesnės frakcijos“, – dėstė R.Karbauskis.

„Darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė anksčiau 15min irgi patvirtino, kad opozicija vienysis.

„Negaliu pasakyti dėl susitarimo, bet tikrai sieksim bendradarbiauti, nes tam tikrais klausimais mūsų idėjos persidengia, ir faktas, kad ir vieniems, ir kitiems reikės paramos, todėl tikrai ketinam bendradarbiauti“, – komentavo ji ir teigė, kad opozicijos lyderis turėtų rotuotis.

„Manau, kad sveika pasikeisti. Galima užsisėdėti per ketverius metus. Manau, kad rotuosimės“, – kalbėjo I.Kačinskaitė-Urbonienė.

G.Paluckas: yra tik pasiūlymas

Savo ruožtu Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas tikino, jog niekas dar nenuspręsta – opozicijai esą tik siūloma vienytis.

„Jokio susitarimo nėra, yra pasiūlymas ir mes tą pasiūlymą apsvarstysim“, – 15min komentavo jis.

Mes nesiekiam jokių rašytinių susitarimų.

„Mes nesiekiam jokių rašytinių susitarimų. Yra pasiūlymas, svarstysim trečiadienį prezidiumo posėdy ir pasakysim savo nuomonę. Bet koks susitarimas turi turėti turinį. Postai nėra susitarimo turinys, nes postai ir pagal statutą priklauso – galim deleguot, galim siūlyt“, – dėstė G.Paluckas.

Opozicijos lyderis naudojasi statute numatytomis papildomomis teisėmis, pavyzdžiui, svarstant klausimą jis vieną kartą be eilės gali kalbėti diskusijoje, priklauso Seimo valdybai.

Opozicijos lyderis per besibaigiančią Seimo kadenciją taip pat buvo rotuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius