Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Seimo pirmininkas mano, kad jam planuojama nepasitikėjimo procedūra išsikvėps

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis mano, kad jam partijos vadovo Ramūno Karbauskio žadama nepasitikėjimo procedūra išsikvėps ir tikriausiai nė nebus surengta.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Taip atrodo, kad situacija įgyja lengvesnį pobūdį ir turbūt jau šią savaitę ta situacija pasibaigs“, – pirmadienį žurnalistams sakė V.Pranckietis.

Perklaustas, kuo ta situacija baigsis, Seimo pirmininkas pridūrė: „Išsisems“.

„Aš labai daug palaikymo sulaukiau ir iš partijos narių, ir šiaip iš žmonių, pasakymų, kad jūs neturite leisti vykti tokiems veiksmams, mes turime užtikrinti stabilumą“, – sakė V.Pranckietis ir kartojo savo valia nesitrauksiantis.

„Pagal dabartinę situaciją ir viešą nuomonę, aš manau, kad būtų labai kenksminga tai (inicijuoti nepasitikėjimą – BNS) daryti vien partijos įvaizdžiui, frakcijos įvaizdžiui ir žmonėms, kurie nori ten normaliai dirbti, o ne kovoti“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Seimas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Seimas

Anot jo, jei šią savaitę ir būtų surinkti parašai pradėti nepasitikėjimo procedūrą, ji galės vykti tik kitą savaitę, nes parlamento vadovas išvyksta į anksčiau suplanuotas komandiruotes Ukrainoje ir Lenkijoje.

„Ši savaitė labai nepatogi tiems, kurie norėtų ką nors surengti, kitą savaitę, jei vyks koks nors veiksmas, (procedūra vyks – BNS), bet aš tikiuosi, kad blaivus protas turėtų nugalėti“, – sakė V.Pranckietis.

„Ieškokime blaivių protų tarp negeriančiųjų“, – dar pridūrė Seimo pirmininkas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas R.Karbauskis derybose dėl valdančiosios koalicijos sutarė su Lietuvos socialdemokratų darbo partija perduoti jai Seimo pirmininko pareigybę.

V.Pranckietis atsistatydinti atsisako, sakydamas nenorintis tenkinti asmeninių R.Karbauskio užgaidų, LVŽS vadovas tvirtina, kad parlamento vadovas nesupranta pasikeitusios politinės situacijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Gausis toks įdomus variantas, jeigu bus bandoma išlikti poste, bus balsuojama dėl pasitikėjimo. Žmogus gali prarasti ne tik tą postą, bet ir gali būti pašalintas iš partijos ir taip toliau“, – yra sakęs „valstiečių“ partijos lyderis.

Ieškokime blaivių protų tarp negeriančiųjų, – pridūrė Seimo pirmininkas.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną, kurį skiria Seimas, motyvuotu raštu gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis (29) Seimo narių. Sprendimas dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra reikia ne mažiau kaip 71 balso.

VIDEO: Iš Seimo pirmininko posto verčiamas V.Pranckietis: jeigu R.Karbauskis ves partiją į rinkimus, tai nekvepia geru

Dėl valdančiosios koalicijos derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“. Šios politinės jėgos laukia prie daugumos prisijungiant ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius