-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15

„Šeimos gynimo maršo“ rengėjams I.Šimonytė parašė laišką

Premjerė Ingrida Šimonytė sako atsakiusi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriams, kurie jai iškėlė tam tikrus reikalavimus. Pasak jos, kaltindami ministrų kabineto narius, organizatoriai klysta.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie 10 tūkst. dalyvių sutraukęs „Šeimos gynimo maršas“ įvyko prieš mėnesį. Tąkart jo rengėjai iškėlė reikalavimus Seimui, jo pirmininkei ir premjerei.

Pastarosios prašyta iki birželio 1 dienos iš pareigų atšaukti teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Atstatydinti E.Dobrovolską aktyvistai reikalavo, nes ji, anot jų, nekompetentinga, neatstovauja teisingumo visiems piliečiams ir savo esą abejotinais sprendimais teikia įstatymų pataisas, susijusias su lietuvių kalbos niekinimu, tautinių bendrijų skaldymu ir supriešinimu.

A.Dulkys, mitingo rengėjų įsitikinimu, „savo prieštaringais, nepaliaujamai kaitaliojamais sprendimais kelia visuomenėje sumaištį, kurio iniciatyva priverstinai vykdomi vakcinavimo ir testavimo veiksmai“.

A.Armonaitę taip pat prašyta patraukti iš pareigų „kaip nekompetentingą, inicijavusią diskriminacinį galimybių pasą ir ministerijos tribūną naudojančią savo politinės partijos reklamavimui, išskirtinai proteguojančią stambųjį kapitalą ir žlugdančią smulkųjį, vidutinį ir šeimos verslą“.

„Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai I.Šimonytės be kita ko reikalavo „nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui“.

Antradienį viešėdama Varėnos pasienio ruože, premjerė teigė sureagavusi į reikalavimus ir organizatorių teiginius apie ministrus.

Jie man parašė laišką, o aš jiems parašiau labai mandagų atsakymą.

„Jie man parašė laišką, o aš jiems parašiau labai mandagų atsakymą, kuriame pasistengiau nuoširdžiai paminėti aplinkybes, dėl kurių jie klysta, kaltindami Vyriausybės narius vienais ar kitais dalykais“, – žurnalistams komentavo ji.

Antradienį „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai surengė akciją prie Seimo, kur susirinko keli šimtai dalyvių.

Kai kurie jų dėvi marškinėlius su užrašu „Diktatūra Lietuvoje įteisinta“, laiko balionus.

Akcija nebuvo derinta su savivaldybe, todėl piliečiai gali būriuotis tik po 15 žmonių. Ar šios tvarkos paisoma, stebi policijos pareigūnai.

Antradienį po pietų policija nurodė iki šiol nefiksavusi jokių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius