Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Šiaulių arena prabilo apie mero politiką: kokius bilietus „platina“ VMI, policija ir savivaldybė?

Kilo sąmyšis, kai buvo išplatinta informacija apie bilietus į Šiaulių arenos renginius, kurie neva slapta platinami miesto savivaldybėje, policijoje ir net mokesčių inspekcijoje. Šiaulių arenos atstovai tikina, kad tai tik kvietimai, kuriuos paprastai gauna daugybė įstaigų – tai niekaip nesusiję su arenos veikla. Tuo užsiima bilietų platintojai, o kvietimai – natūrali bilietų sklaidos dalis.
Šiauliuose „Penktąjį kėlinį“ gelbės Kalėdų senio barzda
Šiaulių arena / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Arenos direktoriaus pavaduotojui Gintarui Radavičiui keisčiausia, kad prieš savaitę kilęs skandalas dėl mįslingais būdais platinamų bilietų pasirodė kitą dieną po gana draugiško pokalbio su meru Artūru Visocku ir administracijos direktoriumi Antanu Bartuliu.

„Visi renginių organizatoriai duoda tam tikrą kiekį kvietimų, kurie paprastai padalijami įvairioms organizacijoms – valstybinėms įstaigoms, redakcijoms, klubams. Kas vyksta toliau su šiais kvietimais – mums visiškai nepavaldus reikalas. Be to, bilietais mes išvis nesirūpiname“, – paaiškino G.Radavičius.

Jis pabrėžė, kad arena pati kovoja su nelegaliais bilietų platintojais. Vienas jų buvo neseniai policijos sučiuptas. Kvietimai priklauso renginio reklamos paketui. Kvietimą gavęs žmogus laisvai gali kam nors jį dovanoti ar net parduoti.

Šiaulių arenos vadovas sako nebesuprantantis miesto valdžios elgesio jo atžvilgiu – vieną dieną vyriškai sukerti rankomis, o kitą – paleidžiamas tuščias gandas apie kažkokį neva nelegalų bilietų platinimą.

Bendrovė „Ticket market“ netrukus po kilusio skandalo išplatino pranešimą, kad informacija dėl neva nelegalaus bilietų platinimo yra klaidinanti, ir atsiribojo nuo bet kokios nelegalios veiklos.

Savivaldybės mįslės virto tuščiu kaltinimu

Iš tiesų įdomi veiksmų seka – apie bilietus administracijos direktorius A.Bartulis netyčia prasitarė jau gerokai anksčiau, bet garsiai apie juos žinia paskleista po piktų viešų diskusijų ir gana draugiškų derybų.

Kovo 28-ąją A.Bartulis apie areną sakė: „Ar tikrai pas juos nuoma optimali, ar tikrai optimalios bilietų kainos į renginius, ar tikrai reikia direktoriaus pavaduotojo etato, ar tikrai reikia pirkti tokius brangius automobilius, ar tikrai reikia bilietus platinti įvairiais ne visai teisėtais būdais?“

Apie kokį bilietų platinimą eina kalba, direktorius neišdavė, tik pasakė, kad jie jau šiuo klausimu dirba ir netrukus visi turėtų apie tai sužinoti.

Netrukus, balandžio 6 dieną, iš tiesų pasirodė straipsnis lrytas.lt, kuriame informuojama, jog pigesnių bilietų į Šiaulių arenos renginius be jokių čekių už grynus pinigus galima įsigyti savivaldybėse, policijoje ir net mokesčių inspekcijoje.

Tą pačią dieną pasirodė Šiaulių arenos išplatintas pranešimas apie tai, kad savivaldybės ieškinys dėl koncesijos mokesčio grąžinimo – nepagrįstas.

Dar prieš tai miesto savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje VšĮ „Pramogų sala“ steigėjas G.Radavičius viešai siūlė buhalterinius ginčus spręsti be teismų.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių arena ir savivaldybė kibo į atlapus
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių arena ir savivaldybė kibo į atlapus

Šie žodžiai tapo pranašingi nepraėjus nė savaitei – teismas grąžino savivaldybės ieškinį ir pavedė šį klausimą spręsti derybų būdu.

2018 m. balandžio 6 d. nutartimi Šiaulių apygardos teismas, susipažinęs su VšĮ „Pramogų sala“ pateiktais argumentais, panaikino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos prašymą VšĮ „Pramogų sala“ sąskaitoms ir turtui pritaikyti areštą.

G.Radavičiaus galva – mero rinkiminis koziris?

G.Radavičiaus manymu, savivaldybės ir arenos konfliktų paslaptis yra kur kas paprastesnė. Vadovo žiniomis, meras A.Visockas ir jo aplinka aktyviai ieško galimo arenos operatoriaus.

Dabar susidaro įspūdis, kad Radavičius yra galingiausias žmogus, kuris viską Šiauliuose nupirko – ir VMI, ir policiją. Kaip aš dar ne prezidentas?

„Žinau, kad jie veda derybas su kitais, tačiau žinau, kad niekas už nulį čia nenorės dirbti. Mums nėra pareikšti jokie priekaištai dėl atliekamo darbo – nei dėl renginių, nei dėl pastato priežiūros. Dėl sutarties trūkumų visada galime susitarti.

Tuomet kyla klausimas – kur problema? Manau, kad meras neturi kuo pasigirti prieš rinkimus – jis nuvers Radavičių. Tai bus jo rinkiminis koziris. Aš merui išsprendžiu rinkiminius klausimus“, – teigė arenos valdytojas.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintaras Radavičius.
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintaras Radavičius.

Arenos vadovas akcentavo, kad šiuo metu jo jėgos su meru – nelygios: „Jie lengvai paleidžia antį, o aš turiu žurnalistams teisintis dėl kažkokių bilietų. Klausia, kodėl tik viena bilietų platinimo bendrovė pas mus dirba. Visur taip yra – visose arenose dirba po vieną, o ne kelis platintojus. Čia priklauso nuo to, su kuriuo pavyksta geriausiai susitarti. O kvietimus tikrai ne arena sugalvojo. Juos taip pat dalina koncertų salė „Saulė“, dramos teatras, kino salės.“

G.Radavičius teigia galutinai supratęs, kad su meru negalima kalbėti dalykiškai: „Niekada jo nekritikavau, bet jis peržengė visas ribas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius