Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Šilutės teismas darbą pradėjo naujose patalpose

Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmų veikla perkelta į naujai rekonstruotą pastatą Šilutės centre, penktadienį pranešė Lietuvos teismai.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Šilutė Teismas

Teismas įsikūrė miesto centre, Lietuvininkų gatvėje, kur anksčiau buvo Šilutės profesinio mokymo centras.

Teismo pirmininko Egidijaus Mockaičio teigimu, statybų procesas pareikalavo daug pastangų iš teismo administracijos, siekiant, kad rekonstruojamas pastatas maksimaliai atitikti teismo funkcijų vykdymui keliamus reikalavimus, nes rekonstrukcijos metu išaiškėjo senojo pastato defektai, kurie nebuvo numatyti rekonstrukcijos projekte. Dėl to ne kartą teko koreguoti pastato rekonstrukcijos projektą, o tai pareikalavo papildomo laiko ir finansinių sąnaudų.

Iššūkių kilo ir dėl koronaviruso pandemijos vėlavusios statybinės medžiagos, kilo sunkumų šalinant pastato teritorijoje buvusių aplinkinių namų gyventojams priklausiusius garažus.

Naujos patalpos erdvesnės, šviesesnės ir jaukesnės, todėl tiek teismo darbuotojai, tiek proceso dalyviai galės jaustis komfortabiliai, kadangi patalpos pritaikytos jų poreikiams, skelbiama pranešime.

Naujuose rūmuose įrengtos penkios posėdžių salės, laukiamieji, raštinė, archyvas, dokumentų saugyklos, konvojuojamų asmenų laikino sulaikymo, konvojaus pareigūnų, susipažinimo su bylomis patalpos, nepilnamečių proceso dalyvių apklausos ir mediacijos kambariai, kitos administracinės ir techninės patalpos.

Rekonstruotame pastate iš viso įrengtos 38 darbo vietos. Jame nuo pirmadienio jau vyksta teismo posėdžiai.

Pastato rekonstrukcija prasidėjo 2018 metų spalio mėnesį, o galutinis pastato pridavimo aktas tarp statybos darbus vykdžiusio rangovo – bendrovės „Versina“, užsakovo – Nacionalinės teismų administracijos atstovų ir pastato naudojo Tauragės apylinkės teismo vadovo pasirašytas ketvirtadienį.

Kaip skelbiama, šiai dienai tai vieni moderniausių ir estetiškiausių, nepažeidžiant aplinkosauginių reikalavimų Lietuvoje pradedantys veikti teismo rūmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius