Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 03

Simona Krupeckaitė apie skiepus: „Kai atverti dvi kortas ant stalo – abejonių nelieka“

Profesionali Lietuvos treko dviratininkė, olimpietė, pasaulio ir Europos čempionė Simona Krupeckaitė neslėpė, kad kurį laiką ir pati šiek tiek baiminosi skiepytis nuo COVID-19, tačiau dabar įsitikinusi, kad priimtas sprendimas buvo teisingas. Džiaugiasi, kad pasiskiepijo ir visi šeimos nariai.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Vytauto Dranginio nuotr.

Sportininkai buvo vieni pirmųjų gavę vakcinas nuo koronaviruso. Didžioji dalis profesionalių sportininkų buvo paskiepyti vasarį.

„Savyje jaučiau tarsi spaudimą, kad lyg ir privalau skiepytis, bet buvo nemažai ir baimės dėl iRNR tipo vakcinų. Tačiau vėliau įvertinau, kad geriau pagyventi su galimomis vakcinų pasekmėmis, nei rizikuoti. Čia gal nuskambės kaip juodasis humoras: geriau gyventi dabar, nei būti mirusiu. Kai atverti tas dvi kortas ant stalo – abejonių nekyla“, – kalbėjo Lietuvos vardą ne kartą garsinusi sportininkė.

S.Krupeckaitė pasakojo, kad per tuos pandemijos metus matė, kaip virusas paliečia žmones.

Aplink buvo sergančių. Vieni visai lengvai, kiti sunkiai. Tad mačiau visko.

„Ačiū Dievui, mūsų šeimoje susirgimų nebuvo. Tačiau aplink buvo sergančių. Vieni visai lengvai, kiti sunkiai. Tad mačiau visko“, – pasakojo sportininkė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simona Krupeckaitė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simona Krupeckaitė

Ji atviravo – teko šiek tiek įkalbėti sudvejojusią anytą.

„Ją įkalbinėjau gana ilgai. Buvo nusistačiusi prieš skiepus. Sakė, kad mažai juda, gyvena sėsliai. Aš jai pasakiau, kad gyvenime atsitinka visko ir virusą pasigauti galima bet kur.

Galime ir mes, ir vaikas atnešti. Po to tie padariniai gali būti itin skaudūs ir aš, būdama jos šeimos nare, labiau save peiksiu už tai, kad nepasiskiepijo laiku ir neapsisaugojo nuo padarinių“, – atviravo S.Krupeckaitė.

Aš renkuosi vakciną.

Anot pašnekovės, skonio ir uoslės netekimas, užsikrėtus koronavirusu, – tik lengviausi padariniai. Jis gali paveikti inkstų, plaučių, širdies sistemos veiklą. Padariniai gali gerokai pabloginti gyvenimo kokybę.

„Kur didesnė rizika: ar užsikrėsti, ar susirgti po vakcinos? Aš renkuosi vakciną“, – neabejojo dviračių sporto profesionalė.

Tačiau kartu ji pažymėjo – svarbu nepasiduoti panikai ir neužmiršti higienos. „Ką mus tikrai išmokė pandemija – tai vis plauti ir plauti rankas“, – pažymėjo S.Krupeckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius